Στο… ταμείο 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι: Πότε πληρώνονται αναστολές και «Συν-Εργασία» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2021

Στο… ταμείο 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι: Πότε πληρώνονται αναστολές και «Συν-Εργασία»


Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών για τους εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας και μηχανισμό «ΣΥΝ-Εργασία» – «Βρέχει» λεφτά μέσα στις επόμενες μέρες – Αναλυτικά τα ποσά και οι ημερομηνίες από το Newsbomb.gr
Σήμερα Παρασκευή 29/01 πάνε ταμείο χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που είτε ήταν σε αναστολή τους προηγούμενους μήνες είτε στον μηχανισμό «ΣΥΝ-Εργασία».

Αναλυτικά σήμερα πληρώνονται οι εργαζόμενοι:
Τα ποσά που αναλογούν στους δικαιούχους του προγράμματος «Συν-Εργασία» για Οκτώβριο και Νοέμβριο. Πρόκειται για τα υπολειπόμενα ποσά της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας σε εργαζόμενους, κυρίως υψηλόμισθούς, οι οποίοι δεν τα είχαν εισπράξει λόγω λαθών στις δηλώσεις.

Τώρα καταβάλλονται τα δικαιούμενα ποσά μετά την εκκαθάριση, σύμφωνα με το νέο πλαφόν ονομαστικού μισθού των 6.500 ευρώ που τέθηκε για κάθε μήνα ένταξης στο μηχανισμό.
Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού λόγω των αναστολών των συμβάσεων εργασίας Δεκεμβρίου σε δικαιούχους που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις-διορθώσεις, είτε συμπεριλαμβάνονται στην τελική εκκαθαριστική λίστα πληρωμών
Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του δώρου Χριστουγέννων για όσους ήταν σε αναστολή εργασίας τον Δεκέμβριο. Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων που ήταν σε αναστολή όλο τον Δεκέμβριο είναι 73 ευρώ. Οι υπόλοιποι θα λάβουν αναλογία, σύμφωνα με τις ημέρες της αναστολής τους.
Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού στους δικαιούχους με μονομερή δήλωση δηλ. σε καλλιτέχνες, ξεναγούς, τουριστικούς συνοδούς / ξενοδοχοϋπάλληλους και οδηγούς τουριστικών λεωφορείων που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις – διορθώσεις, είτε ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία διασταυρώσεων.

Οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου όπου θα πραγματοποιηθούν οι εξής πληρωμές:


Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας, εργαζομένων για τον μήνα Ιανουάριο

Υπενθυμίζεται πως οι δηλώσεις αναστολών από εργοδότες και εργαζόμενους συνεχίζονται έως και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Βάση υπολογισμού είναι τα 534 ευρώ για όσους παρέμειναν σε αναστολή 30 ημέρες εντός Ιανουαρίου. Διαφορετικά θα δοθεί αναλογία 17,8 ευρώ ανά ημέρα.
Η οικονομική ενίσχυση του μηχανισμού «Συν-Εργασία» για τον Δεκέμβριο 2020

Οι εντασσόμενοι στον μηχανισμό «Συν-Εργασία» τον Δεκέμβριο θα πληρωθούν την αποζημίωση που δικαιούνται από το κράτος, δηλαδή το 60% του μισθού που έχασαν λόγω μείωσης ωραρίου.
Η αναλογία Δώρου Χριστουγέννων για το Δεκέμβριο 2020 για τους εργαζόμενους που εντάσσονται στον μηχανισμό «Συν-Εργασία» και τέλος,
Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού – με βάση τα 534 ευρώ – για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο των Επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών έως 10 Ιανουαρίου 2021.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες