Διασύνδεση 600.000 ταμειακών μηχανών με την εφορία - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021

Διασύνδεση 600.000 ταμειακών μηχανών με την εφορία


Με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής το κυβερνητικό και οικονομικό επιτελείο σχεδιάζουν τη διασύνδεση 600.000 ταμειακών μηχανών, αλλά και των POS, με τις φορολογικές και ελεγκτικές Αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες η υλοποίηση του έργου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από την εκπνοή του έτους, ακόμα και μέχρι τον Ιούλιο.
Στους βασικούς πυλώνες του εν εξελίξει μεταρρυθμιστικού σχεδίου περιλαμβάνεται η αντικατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων ταμειακών μηχανών που θα μεταφέρουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τις αποδείξεις τις οποίες κόβουν οι επιχειρήσεις.

Από τα τέλη Μαρτίου, που εκπνέει η προθεσμία για την απόσυρση των παλαιών ταμειακών – και η προθεσμία αναβάθμισης των τεχνικών προδιαγραφών του Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού (ΦΗΜ) –, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη διασύνδεση, ενώ από τον Απρίλιο θα αρχίσει και η υποχρεωτική συμπλήρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων το οποίο πήρε επίσης παράταση.

Τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία της Κομισιόν είναι απογοητευτικά αφού η Ελλάδα έχει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη, μετά τη Ρουμανία, ως προς τις απώλειες ΦΠΑ με την τρύπα στις εισπράξεις να διαμορφώνεται στα 6,570 δισ. ευρώ.tromaktiko.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here