Έρχεται Επιστρεπτέα 6 το Μάρτιο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2021

Έρχεται Επιστρεπτέα 6 το Μάρτιο

Aνοικτό άφησε το ενδεχόμενο να είναι μη επιστρεπτέο το 50% των πόρων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 1, 2 και 3, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, διευκρινίζοντας πως οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν τους επόμενους μήνες.


Σχετικά με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως η εκταμίευση των ποσών θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου, ενώ προανήγγειλε και έκτο γύρο της Επιστρεπτέας το Μάρτιο.


Σύμφωνα με τον ίδιο, δικαιούχοι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 θα είναι περίπου 400.000 μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις.


Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η κυβέρνηση ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας θα λαμβάνει μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Παράλληλα τόνισε πως οι αποφάσεις θα ληφθούν το Μάιο.


Στο ερώτημα αν αντέχει η οικονομία ένα τρίτο κύμα πανδημίας, ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση έχει τα πολεμοφόδια για να κάνει ότι χρειαστεί και οι παρεμβάσεις θα είναι στοχευμένες.


Αναφορικά με την επιστροφή των χρημάτων στους ιδιοκτήτες ακινήτων που έλαβαν μειωμένα μισθώματα, τα ποσά του Νοεμβρίου θα πιστωθούν την επόμενη εβδομάδα, όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, ενώ θα γίνει προσπάθεια μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να έχουν καταβληθεί τα ποσά και για το Δεκέμβριο.


Eπίσης ο υπουργός Οικονομικών, προανήγγειλε πως θα υπάρξει πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» για τα δάνεια επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων.


Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα θα προβλέπει κρατική επιδότηση της δόσης για 9 μήνες. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός για την υλοποίηση ενός προγράμματος επιδότησης τόκων για δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αντίστοιχο με το πρόγραμμα που βρίσκεται σε ισχύ έως τέλος Μαρτίου έχει τεθεί επί τάπητος, καθώς αυξάνονται οι φωνές που υποστηρίζουν πως είναι αναγκαίο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να «κοκκινίσουν» χιλιάδες επιχειρηματικά δάνεια.


Tα δάνεια των ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, θα επιδοτούνται έως το ποσό των 250.000 ευρώ με ή χωρίς εξασφαλίσεις και με ετήσιο τζίρο έως 1 εκατ. ευρώ.






Πηγή: https://www.newsbomb.gr/oikonomia/story/1154776/erxetai-epistreptea-6-to-martio-apofaseis-gia-nea-metra-to-maio

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες