Κακά νέα για τη μετακίνηση εκτός νομού με την «κόκκινη» Αττική και τα νέα μέτρα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021

Κακά νέα για τη μετακίνηση εκτός νομού με την «κόκκινη» Αττική και τα νέα μέτρα

Η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική και ο εντοπισμός κρουσμάτων νέων μεταλλάξεων τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα κάνει το ενδεχόμενο άρση των περιορισμών μετακίνησης εκτός νομού... άπιαστο όνειρο τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα.


Οι πρώτες ημερομηνίες που είχαν ακουστεί ήταν 8 ή 14 Φεβρουαρίου, εφόσον το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής δεν δημιουργούσε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στη χώρα. Συνεπώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις με ορατό το ενδεχόμενο «παγώματος» για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων και την επιστροφή του click away και click in shop στα καταστήματα, το άνοιγμα των διοδίων πάει προς τα πίσω.


Οι 4 κατηγορίες για τις οποίες θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού, κατ' εξαίρεση, είναι οι εξής:


  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία, (με το Ε1). Δηλαδή όσοι μπορεί να εργάζονται εκτός νομού της κατοικίας τους και θέλουν να επιστρέψουν τις γιορτές στο σπίτι τους.
  • επανένωση οικογενειών, (με το Ε1). Αυτή η περίπτωση αφορά διαζευγμένα ζευγάρια που ο ένας γονέας θα πρέπει να μετακινηθεί εκτός νομού.
  • λόγοι υγείας, με βεβαίωση από γιατρό
  • επαγγελματικοί λόγοι με βεβαίωση από τον εργοδότη ότι είναι αναγκαία η εργασία του εκτός νομού είτε επαγγελματίες με έργα εκτός νομού που αποδεικνύεται με έγγραφα ανάθεσης έργου


Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/329333/kaka-nea-gia-ti-metakinisi-ektos-nomoy-me-tin-kokkini-attiki-kai-ta-nea-metra
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here