Κιάτο: Ακατάλληλο το νερό στο Διμηνιό -Στο νοσοκομείο δύο παιδιά, παρενέβη ο εισαγγελέας [βίντεο] - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2021

Κιάτο: Ακατάλληλο το νερό στο Διμηνιό -Στο νοσοκομείο δύο παιδιά, παρενέβη ο εισαγγελέας [βίντεο]

 

Επικίνδυνο είναι το νερό στην περιοχή του Διμηνιού στο Κιάτο Κορινθίας σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής και όπως φαίνεται σε φωτογραφίες, είναι μαύρο, με πολλά άλατα, ενώ έχουν βρεθεί και σκουλήκια μέσα σε αυτό.


Επίσημος έλεγχος των αρχών πιστοποίησε την ακαταλληλότητα του νερού. Έτσι, οι κάτοικοι, αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό για όλες τις χρήσεις, καθώς με το νερό που έρχεται στις βρύσες τους δεν μπορούν να πλύνουν ούτε τα πιάτα τους.

Σύμφωνα ωστόσο με ρεπορτάζ του Μega, το συγκεκριμένο νερό έστειλε στο νοσοκομείο δύο αδερφάκια από την περιοχή. Η θεία των παιδιών που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο της Αθήνας εξαιτίας του νερού και επόπτρια Δημόσιας Υγείας, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».




«Δυστυχώς το νερό είναι χάλια. Στις οικίες που δεν έχουν εγκατάσταση φίλτρων, είναι το νερό όπως το βλέπετε στις εικόνες» τόνισε η κ. Ειρήνη Γαλάνη, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα είναι αρκετά χρόνια. Όπως εξήγησε, οι γιατροί τους βοήθησαν να καταλάβουν πώς νόσησαν τα δύο παιδιά. «Το κοριτσάκι νόσησε στην πρώτη καραντίνα λίγο μετά το Πάσχα, με εμπύρετη γαστρεντερίτιδα από καμπυλοβακτήριο που βρίσκεται σε βρώμικα χέρια και μολυσμένο νερό. Το αδερφάκι της 3 ετών νόσησε πιο βαριά, με εμπύρετη γαστρεντερίτιδα από σαλμονέλα» υπογράμμισε η θεία ενώ σημείωσε ότι οι γιατροί παρότρυναν την οικογένεια να ελέγξει τον νερό που είναι από γεώτρηση.

Και τα δύο παιδιά χρειάστηκε να μεταφερθούν και να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο των Αθηνών.


Όπως καταγγέλλει η κ. Γαλάνη, υπήρχαν και άλλα παρόμοια περιστατικά στην περιοχή. Εν τούτοις, δεν υπήρξε καμία επίσημη απάντηση από τον δήμο και μία ανακοίνωση να μην πίνουν οι κάτοικοι του χωριού το νερό. Πλέον, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα.






Πηγή: https://www.iefimerida.gr/ellada/kiato-akatallilo-nero-diminio-nosokomeio-dyo-paidia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες