Κακοκαιρία – Τρίκαλα: «Φούσκωσε» ο Πηνειός – Πλημμύρες και προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021

Κακοκαιρία – Τρίκαλα: «Φούσκωσε» ο Πηνειός – Πλημμύρες και προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση


Προληπτικά, λόγω του όγκου του νερού του Πηνειού ποταμού, απαγορεύθηκε από σήμερα η κίνηση των οχημάτων στην παλιά γέφυρα του Διαλεχτού στον Δήμο Τρικκαίων και στην γέφυρα Κλοκωτού Τρικάλων-Μαραθέας Καρδίτσας
Προβλήματα και πλημμύρες έχει προκαλέσει το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων. Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών, έχουν προκαλέσει την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού.
«Εκεί στρέφουμε την προσοχή μας πλέον, αφού είναι γνωστό ότι η περιοχή της Φαρκαδόνας αποτελεί, δυστυχώς, ζώνη ανάσχεσης του Πηνειού», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, χωρίς μέχρι στιγμής να μπορεί να γίνει εκτίμηση για τον αριθμό των στρεμμάτων που έχουν πλημμυρίσει.

Η συνεχής βροχόπτωση σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους, προκάλεσαν, επίσης, σοβαρά προβλήματα τόσο στην ηλεκτροδότηση ορεινών οικισμών και Τοπικών Κοινοτήτων, όσο και στο οδικό δίκτυο με καταπτώσεις βράχων και πτώσεις δένδρων.



Ωστόσο, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, η κατάσταση στα ορεινά της Πύλης και της Καλαμπάκας αντιμετωπίζεται, αφού το τελευταίο 24ωρο επιχείρησαν 24 συνολικά μηχανήματα βαρέως τύπου, όπως και συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αποκαθιστώντας τις βλάβες στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.



Προληπτικά, λόγω του όγκου του νερού του Πηνειού ποταμού, απαγορεύθηκε από σήμερα η κίνηση των οχημάτων στην παλιά γέφυρα του Διαλεχτού στον Δήμο Τρικκαίων και στην γέφυρα Κλοκωτού Τρικάλων-Μαραθέας Καρδίτσας, στον Δήμο Φαρκαδόνας. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr ο Πηνειός ποταμός κατεβαίνει ορμητικός φέροντας μεγάλες ποσότητες νερού και φερτών υλικών από τα ορεινά της περιοχής. Έχει απλωθεί σε όλο το μήκος της κοίτης του στη γέφυρα της Διάβας, στο σημείο που είχε καταρρεύσει πριν από 5 χρόνια τέτοια εποχή η παλιά γέφυρα.

Παράλληλα, η στάθμη του Ληθαίου ποταμού ανέβηκε κατά ένα μέτρο μέσα σε μόλις ένα 24ωρο. Ο ποταμός υπερχείλισε στο Φλαμούλι κόβοντας τον δρόμο, ενώ και σε πολλά σημεία ακόμη η κατάσταση είναι οριακή.




Η πολιτική προστασία του Δήμου Τρικκαίων και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Ζιώγας βρίσκονται επί ποδός παρακολουθώντας συνεχώς τις μεταβολές και διακόπτοντας την κυκλοφορία όπου κρίνεται απαραίτητο. Προβλήματα διαπιστώνονται και στον επαρχιακό δρόμο Μεγάλων Καλυβίων-Μαγούλας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες