Έξι καταπληκτικές ιδέες για να αρωματίσετε το σπίτι σας με φυσικό τρόπο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021

Έξι καταπληκτικές ιδέες για να αρωματίσετε το σπίτι σας με φυσικό τρόπο


Είναι πολύ ευχάριστο να επιστρέφουμε στο σπίτι μας και να μυρίζει φρεσκάδα και ευωδία, πόσο μάλλον μετά από μια κουραστική μέρα. Στο εμπόριο θα βρούμε πολλά προϊόντα που φρεσκάρουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού, αλλά, ταυτόχρονα την επιβαρύνουν με τις τοξικές ουσίες που εμπεριέχουν.
Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις, με φυσικά προϊόντα που μπορούν να αφαιρούν τις δυσάρεστες οσμές. Υιοθετήστε μερικές από τις παρακάτω λύσεις, και σας εγγυόμαστε πως θα κάνουν τον χώρο σας να μοσχομυρίζει συνέχεια.
Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά στις παρακάτω ιδέες και λύσεις για το σπίτι και αντλήστε έμπνευση για το δικό σας χώρο.
1. Αερίζεται συχνά τους χώρους
Ένας από τους πιο απλούς τρόπους είναι να αερίζεται κάθε μέρα, ώστε να ανανεώνεται ο αέρας του σπιτιού και να κρατιέται η φρεσκάδα.

2. Αρωματίστε τον καφέ σας
Ένας απλός και οικονομικός τρόπος για να φέρετε το ζεστό άρωμα του χειμώνα, είναι να πασπαλίσετε τον καφέ σας με κανέλα, μοσχοκάρυδο, γλυκάνισο, ή τζίντζερ.

3. Δοκιμάστε το τέχνασμα από κομμάτι βαμβάκι
Λίγες σταγόνες βανίλιας σε ένα κομμάτι βαμβάκι είναι αρκετές για ένα μίνι αρωματισμό στον χώρο. Φροντίστε να τοποθετήσετε τις μπάλες από βαμβάκι πίσω από κουρτίνες ή σε άλλες περιοχές, ώστε να μην τις πλησιάζουν τα παιδιά ή τα κατοικίδια σας. Μια καλή και πρακτική ιδέα είναι να βάλετε μερικά στην ηλεκτρική σκούπα, ώστε να αρωματιστεί ο χώρος του σπιτιού σας καθώς καθαρίζετε.

4. Βάλτε λίγη κανέλα στα κουκουνάρια
Τα κουκουνάρια με κανέλα έχουν την δυνατότητα να κάνουν κάνουν όλο το σπίτι σας να μυρίζει από καρύκευμα cookies. Στην περίπτωση που έχετε τζάκι, αν επιθυμείτε ένα πιο ισχυρό άρωμα μπορείτε να πετάξετε μερικά στη φωτιά.

5. Αρωματικό σφουγγάρισμα
Αν θέλετε να απολυμανθεί ο χώρος του σπιτιού σας από τα μικρόβια και να μοσχομυρίζει, σίγουρα δημιουργήστε το συγκεκριμένο πανεύκολο μείγμα. Βάλτε μέσα σε έναν κουβά 1/4 του φλιτζανιού άσπρο ξύδι, 1 κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων, λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και 9 λίτρα ζεστό νερό.

6. Σιγοβράστε φρούτα και μπαχαρικά
Mία ιδιαίτερη πρόταση, που μπορεί να γεμίσει με αρώματα όλο το σπίτι σας. Σιγοβράστε τα ψημένα μήλα με κανέλα, γλυκάνισο, γαρύφαλλο, και λίγη φλούδα πορτοκαλιού.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες