Ανησυχία από τις εικόνες συνωστισμού στις αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021

Ανησυχία από τις εικόνες συνωστισμού στις αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Ανησυχία προκαλούν οι εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν ιδιαιτέρως κατά τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, αλλά και της Θεσσαλονίκης.


Με σύμμαχο τον βελτιωμένο καιρό, αλλά και τις χειμερινές εκπτώσεις, οι πολίτες ξεχύθηκαν κυριολεκτικά σήμερα στα καταστήματα για τις αγορές τους και κάποιοι για βόλτα στην Αθήνα. Τι κι αν όλοι φορούσαν μάσκες, αφού οι αποστάσεις ήταν αδύνατον να τηρηθούν. Στην Ερμού κάποια στιγμή επικράτησε το αδιαχώρητο, με το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας να κάνει συστάσεις για τήρηση των αποστάσεων, ενώ στελέχη της Αστυνομίας έκαναν ελέγχους στα έγγραφα και τα sms των καταναλωτών.


Ανάλογες εικόνες καταγράφηκαν από το πρωί στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου λίγο μετά το άνοιγμα των καταστημάτων άρχισαν να σχηματίζονται ουρές έξω από αυτά, καθώς οι υπεύθυνοι φρόντιζαν να εισέρχεται μόνο ο προβλεπόμενος αριθμός καταναλωτών. Και σε αυτήν την περίπτωση οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας καλούσαν με ντουντούκες τους πολίτες να κρατούν τις αποστάσεις, ενώ παρούσες ήταν και δυνάμεις της Αστυνομίας, που έκαναν ελέγχους.



Αυξημένη όμως ήταν η κίνηση και στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Ηρακλείου με τους πολίτες να εκμεταλλεύονται τη χαλαρότητα του Σαββάτου για μία βόλτα και ψώνια στα εμπορικά καταστήματα.


«Νέο lockdown αν υπάρξει κίνδυνος»


Τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας λαμβάνοντας υπ' όψιν και τις μεταλλάξεις του κορονοϊού που έχουν καταγραφεί σε Μεγάλη Βρετανία, Νότια Αφρική και Βραζιλία, προειδοποιούν με νέο lockdown, εάν προκύψει κίνδυνος. Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος Παναγιώτης Γαργαλιάνος, αυτό που χρειάζεται είναι «να επαυξήσουμε τη σωστή τήρηση των μέτρων». «Εάν υπάρξει πρόβλημα με τη μετάλλαξη, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα, να κάνουμε ξανά κλείσιμο, αν υπάρχει κίνδυνος» συμπλήρωσε.



«Είναι αφέλεια να πιστεύουμε, ότι δεν θα υπάρξει τρίτο κύμα (της πανδημίας)» δήλωσε από την πλευρά του μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3% ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Ερωτηθείς για τις μεταλλάξεις, τόνισε ότι πράγματι υπάρχει ανησυχία, αλλά σημείωσε, ότι δεν μπορούμε να μην εκμεταλλευτούμε την καλή χρονική περίοδο, όπου έχουμε ύφεση των κρουσμάτων, για να ανοίξουμε κάποιες δραστηριότητες.






Πηγή: https://www.news.gr/ellada/article/2470820/koronoios-anisichia-apo-tis-ikones-sinostismou-stis-agores-tis-athinas-ke-tis-thessalonikis.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες