Συντάξεις: Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν διπλή αύξηση και αναδρομικά – Πότε θα πληρωθούν - AGIOI THEODOROI

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, Ιανουαρίου 03, 2021

Συντάξεις: Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν διπλή αύξηση και αναδρομικά – Πότε θα πληρωθούν


Διπλή αύξηση στις συντάξεις και διπλά αναδρομικά σχεδιάζεται να λάβουν έως τον Απρίλιο χιλιάδες συνταξιούχοι με την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου.
Αυξήσεις στις συντάξεις και αναδρομικά φέρνει το 2021 για 200.000 νέους και παλαιούς συνταξιούχους.
Αφορά συνταξιούχους οι οποίοι έχουν περισσότερα από 30 συντάξιμα χρόνια ενώ παράλληλα εργάζονται. Κερδισμένοι από το νέο μέτρο θα είναι περίπου 25.000 συνταξιούχοι που ξεκίνησαν να εργάζονται μετά τις 13 Μαΐου 2016 ή συνταξιοδοτήθηκαν μετά την ίδια ημερομηνία και συνεχίζουν να εργάζονται.

Η κατηγορία αυτή θα λάβει εκτός από τις αυξήσεις, και αναδρομικά έως 17 μηνών (από τον Οκτώβριο του 2019), ενώ επειδή εργάζονται θα λάβουν την αύξηση από τη μείωση του πέναλτι (από το 60% πέφτει στο 30%) και αναδρομικά έως 14 μηνών, καθώς η συγκεκριμένη ρύθμιση ισχύει από τον Μάρτιο του 2020.
Ο σχεδιασμός του αρμόδιου υπουργείου προβλέπει να δοθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά σε όσους συνταξιούχους έχουν περισσότερα από 30 συντάξιμα έτη. Οι αυξήσεις προβλέπεται ότι θα δοθούν με τις συντάξεις Μαρτίου (δηλαδή τέλη Φεβρουαρίου) και τα αναδρομικά το αργότερο τον Απρίλιο του 2021.

Τέλος, αναφορικά με τις αυξήσεις και τα αναδρομικά στους απασχολούμενους συνταξιούχους προβλέπεται να καταβληθούν με τις συντάξεις Απριλίου (τέλη Μαρτίου). Αναλυτικά,
Τα τρία κύματα καταβολών:
Πρώτοι θα πληρωθούν οι νέοι συνταξιούχοι, που υπέβαλλαν αίτηση συνταξιοδότησης από τις 13 Μαΐου του 2016 και μετά
Αμέσως μετά στο ταμείο θα πάνε οι παλαιοί συνταξιούχοι, που ήταν ήδη συνταξιούχοι ή είχαν ήδη υποβάλλει αίτηση πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, δηλαδή πριν από τις 13 Μαΐου του 2016
Ενώ το τρίτο κύμα πληρωμής αφορά παλαιούς και νέους συνταξιούχους που θα λάβουν και τα αναδρομικά που δικαιούνται, τα οποία θα είναι τουλάχιστον 17 μηνών για τους νέους και 18 μηνών για τους παλαιούς συνταξιούχους.

Η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των αυξήσεων και αναδρομικών αποδίδεται στις δημοσιονομικές επιπτώσεις της πανδημίας καθώς και τεχνικά προβλήματα στο λογισμικό του ΕΦΚΑ.

Πηγή

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here