Ασπιρίνη: Οι εναλλακτικές χρήσεις της που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2021

Ασπιρίνη: Οι εναλλακτικές χρήσεις της που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα

Πιστεύετε πως η ασπιρίνη αποτελεί απλά ένα φάρμακο, το οποίο μπορεί να δώσει λύση σε διάφορα προβλήματα υγείας;


Σε περίπτωση που έχετε αυτή την άποψη, το βέβαιο είναι πως κάνετε λάθος. Αυτό, διότι η ασπιρίνη μπορεί να σας «λύσει» τα χέρια και σε διάφορα άλλα θέματα ομορφιάς. Αναλυτικότερα:


Εναλλακτικές χρήσεις ασπιρίνης

Σπιτικό απολεπιστικό χειλιών

Χάρη στον τρόπο δράσης του ακετυλοσαλικυλικού οξέος, η ασπιρίνη αποτελεί εξαιρετική επιλογή για την απολέπιση και την προστασία του ευαίσθητου δέρματος που καλύπτει τα χείλη σας.

Με τη χρήση της θα αποφύγετε το ξεφλούδισμα, τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων και το σκάσιμο.


Υλικά: 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη (12,5 γραμμάρια) – 1 κουταλιά της σούπας μέλι (7,5 γραμμάτια) – 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (5 γραμμάρια) – 2 χάπια ασπιρίνης – 6 σταγόνες λάδι βιταμίνης Ε.

Εκτέλεση: Θρυμματίστε τις ασπιρίνες σε ένα γουδί, σχηματίζοντας μια λεπτή σκόνη. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και φροντίστε να τα πολτοποιήσετε όλα μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη πάστα.


Τρίψτε το μείγμα στα χείλη σας και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για να ενισχύσετε την απολεπιστική δράση. Αφήνετε τις ουσίες να δράσουν για 5 λεπτά, έπειτα ξεπλένετε. Χρησιμοποιείτε το μείγμα μια φορά την εβδομάδα.


Αναζωογονητική απολέπιση

Η απολέπιση ή η μικροδερμοαπόξεση, είναι αισθητικές θεραπείες που βοηθούν στην αναζωογόνηση του δέρματος εξαλείφοντας τις κηλίδες και τα νεκρά κύτταρα. Αν και γενικά πραγματοποιούνται με επαγγελματικά καλλυντικά προϊόντα, μπορούν να πραγματοποιηθούν και στο σπίτι με τη χρήση της ασπιρίνης.


Υλικά: 5 ασπιρίνες – 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι (20 mL) – 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα (10 γραμμάρια).


Εκτέλεση: Φτιάχνετε ένα παχύρρευστο μείγμα με την ασπιρίνη και το χυμό λεμόνι. Το τρίβετε σε καθαρό πρόσωπο και το αφήνετε να δράσει για 20 λεπτά. Μετά από αυτό, κάνετε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις κι έπειτα ξεπλένετε με κρύο νερό. Εφαρμόζετε λίγη μαγειρική σόδα για να εξουδετερώσετε τα οξέα από το λεμόνι κι έπειτα ξεπλένετε ξανά. Ολοκληρώνετε ενυδατώνοντας το δέρμα σας. To χρησιμοποιείτε δυο φορές την εβδομάδα.


Αφαίρεση λεκέδων και λεύκανση

Η δύναμη του ακετυλοσαλικυλικού οξέος αφαιρεί τους λεκέδες που δημιουργεί ο ιδρώτας καθώς και διάφορους άλλους λεκέδες που αλλάζουν το φυσικό χρώμα από τα ασπρόρουχα.

Υλικά: 5 ασπιρίνες – Νερό (όσο χρειαστεί).

Εκτέλεση: Θρυμματίζετε τις ασπιρίνες και τις αναμειγνύετε με νερό μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη πάστα. Τρίβετε το μείγμα πάνω στο λεκέ του ιδρώτα και το αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά. Το προσθέτετε στον κανονικό κύκλο πλύσης και θα δείτε πόσο φρέσκα θα δείχνουν και πάλι τα ρούχα σας!


Τρίχες που γυρίζουν

Αυτό το θεραπευτικό φάρμακο διαθέτει απολεπιστικές ιδιότητες που είναι ιδανικές για την επίλυση της δυσφορίας που προκαλούν οι τρίχες που γυρίζουν. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση που μειώνει την ερυθρότητα και βοηθά στην απόσπαση των τριχών εξωτερικά.

Υλικά: 1 ασπιρίνη – 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας (7,5 γραμμάρια).

Εκτέλεση: Συνδυάστε τη θρυμματισμένη ασπιρίνη με το λάδι καρύδας και εφαρμόζετε το μείγμα στην πληγείσα περιοχή. Περιμένετε να δράσει για 15 λεπτά, έπειτα ξεπλένετε. Επαναλαμβάνετε κάθε μέρα μέχρι το πρόβλημα να εξαφανιστεί.


Καθαριστικό μπάνιου

Η ασπιρίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για την αφαίρεση των υπολειμμάτων σαπουνιού που συσσωρεύονται στη μπανιέρα και στο νιπτήρα.

Υλικά: 5 ασπιρίνες – Υγρό σαπούνι ή απορρυπαντικό.

Διαλύετε τις 5 ασπιρίνες που έχετε θρυμματίσει σε λίγο υγρό σαπούνι ή απορρυπαντικό και χρησιμοποιείτε το μείγμα για να καθαρίσετε τις επιθυμητές περιοχές.

Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά κι έπειτα ξεπλένετε με κρύο νερό.


Θεραπεία ποδιών

Άλλη μια από τις κορυφαίες χρήσεις της ασπιρίνης είναι η καταπολέμηση προβλημάτων των ποδιών όπως η ανάπτυξη μυκήτων, ξηρότητας και κάλων. Τα ενεργά συστατικά μαλακώνουν το δέρμα και δημιουργούν ένα προστατευτικό φράγμα ενάντια στα μικρόβια που προκαλούν ασθένειες.

Υλικά: 5 ασπιρίνες – 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι (5 mL) – 1 κουταλιά της σούπας νερό (10 mL).

Εκτέλεση: Θρυμματίζετε τις ασπιρίνες και αναμειγνύετε τη σκόνη με το χυμό λεμόνι και το νερό.

Όταν αποκτήσετε μια πάστα, την εφαρμόζετε στο ξηρό δέρμα σας και την αφήνετε να δράσει για 30 λεπτά. Ξεπλένετε με ζεστό νερό, έπειτα χρησιμοποιείτε μια ελαφρόπετρα για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα. Το εφαρμόζετε τρεις φορές την εβδομάδα και το συμπληρώνετε με μια ενυδατική κρέμα.






Πηγή: https://www.newsitamea.gr/2021/01/29/aspirini-oi-enallaktikes-chriseis-tis-poy-gnorizame-simera/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες