Κορονοϊός: Να μπει στο "κόκκινο" η Αττική εισηγούνται οι ειδικοί - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2021

Κορονοϊός: Να μπει στο "κόκκινο" η Αττική εισηγούνται οι ειδικοί

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές για την κατάσταση με την πανδημία που επικρατεί στην Αττική. Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού κατά 50% τις τελευταίες ημέρες, είναι πιθανόν ότι θα οδηγήσει την Αττική στο "κόκκινο".


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της ΕΡΤ, οι ειδικοί που συνεδρίασαν την Πέμπτη για τα επιδημιολογικά δεδομένα, φέρονται να εισηγούνται η Αττική να γίνει "κόκκινη" περιοχή, με εξαίρεση τα νησιά του Αργοσαρωνικού.


Πάντως, οι τελικές αποφάσεις των ειδικών αναμένεται να ληφθούν σήμερα Παρασκευή, όταν και θα συνεδριάσει η ολομέλεια της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.


Εφόσον η εισήγηση γίνει αποδεκτή και η Αττική μπει στο "κόκκινο", θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια, ενώ το λιανεμπόριο αναμένεται να λειτουργήσει ξανά με τη μορφή του click away, ίσως με κάποιες εξαιρέσεις. Εξετάζεται επίσης η πιθανότητα για τη λειτουργία του click in shop σε ένδυση και υπόδηση.


Στον σχεδιασμό των ειδικών είναι και η δημιουργία ενός νέου χάρτη για την καταγραφή των μεταλλάξεων.


Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις της κυβέρνησης, με βάση και τις εισηγήσεις των ειδικών, αναμένεται να γίνουν γνωστές το απόγευμα της Παρασκευής.


Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι από τα 716 νέα κρούσματα κορονοϊού, που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, τα 313 εντοπίστηκαν στην Αττική. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι συνολικά 66 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής στη χώρας μας, εκ των οποίων τα επτά είναι νέα και ανιχνεύτηκαν: ένα δείγμα από τις πύλες εισόδου, δύο δείγματα από την Αττική, τέσσερα δείγματα από την Κρήτη.



Στο μεταξύ, νωρίτερα την Πέμπτη, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης σημείωσε ότι έχει καταγραφεί αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής. Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ. Θωμαΐδης τόνισε πως "εμείς παρατηρούμε εδώ και τέσσερις εβδομάδες σταδιακά την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής" και έκανε λόγο για συνεχόμενη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Μίλησε συγκεκριμένα για αύξηση 10%, πράγμα που σημείωσε πως θα "μεταφραστεί" σε κρούσματα τις επόμενες 10 έως 14 μέρες.






Πηγή: https://www.enikos.gr/society/761654/koronoios-na-bei-sto-kokkino-i-attiki-eisigountai-oi-eidikoi-ti-t
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες