Στρατιωτική θητεία: Πόσο αυξάνεται και από πότε - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2021

Στρατιωτική θητεία: Πόσο αυξάνεται και από πότε


Την αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες φαίνεται να έχει αποφασίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. H θητεία θα διαμορφωθεί στους 12 μήνες για όλα τα Σώματα.
Σήμερα, Τα Νέα παρουσιάζουν το θέμα της αύξησης της θητείας κατά τις τρεις μήνες, ωστόσο επισημαίνεται ότι δεν θα αφορά όσους είναι στην παραμεθόριο.
Η διάρκεια της στρατιωτικής θητείας θα παραμείνει αμετάβλητη στους 12 μήνες για όσους επιλέγονται να υπηρετήσουν στην Πολεμική Αεροπορία.

Στο Πολεμικό Ναυτικό η θητεία σήμερα είναι εννέα μήνες για όσους Έλληνες υπηρετούν σε πολεμικά πλοία και 12 για όσους τοποθετούνται σε υπηρεσίες ξηράς.
Θυμίζουμε ότι το θέμα είχε ανακύψει εδώ και μήνες με τον Κ. Μητσοτάκη μάλιστα από το βήμα της ΔΕΘ τότε, που είχε προαναγγείλει αλλαγές στο στρατό.

Αυτή τη στιγμή η θητεία είναι στους 9 μήνες, σε αντίθεση με την αεροπορία και το ναυτικό που ήδη είναι στους 12.
Ο πρωθυπουργός είπε πως η στρατιωτική θητεία δεν θα παραταθεί περισσότερο από τους 12 μήνες. Αναφέρθηκε εκ νέου στην πρόθεση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει αυτό το χρονικό διάστημα για την απόκτηση δεξιοτήτων για τους νέους, οι οποίες θα μπορούσαν βοηθήσουν και στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.


Τόνισε τότε ακόμη ότι «ένα από τα θέματα που συζητάω είναι και αυτό της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 και είναι κάτι που βολεύει τον προγραμματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Εάν κάποιος δηλαδή έχει μπει στο πανεπιστήμιο, θα παρατείνει την είσοδό του σε αυτό κατά ένα χρόνο, ισχύει το ίδιο για όλους. Είναι κάτι που βρίσκεται υπό συζήτηση και κάτι που συμβαίνει και σε άλλες χώρες όπως η Κύπρος και το Ισραήλ».

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες