Περίεργη υπόθεση: Ασύρματος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στην κατοχή κακοποιού - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2021

Περίεργη υπόθεση: Ασύρματος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στην κατοχή κακοποιού


Το άτομο αυτό άκουγε τους αστυνομικούς και ενημέρωνε κλέφτες και διαρρήκτες για τις κινήσεις τους. Φυσικά με το… αζημίωτο!
Μία περίεργη υπόθεση απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ., η οποία συνέλαβε 36χρονο κακοποιό που είχε στην κατοχή του υπηρεσιακό ασύρματο της ΓΑΔΑ.

Η ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται ύστερα από πληροφορία που είχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου. Η πληροφορία ανέφερε ότι κακοποιός με έδρα τη δυτική Αττική ήταν επαγγελματίας «υποκλοπέας» των σημάτων της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα είχε έναν υπηρεσιακό ασύρματο, με τον οποίο υπέκλεπτε τις διαβιβάσεις των αστυνομικών που έκαναν περιπολίες ή που προσέρχονταν σε ένα συμβάν.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν παρείχε τις «υπηρεσίες» του μόνο σε μία εγκληματική οργάνωση αλλά σε τουλάχιστον τρεις. Αυτό είναι το στοιχείο που προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς, καθώς σε προηγούμενες περιπτώσεις υποκλοπών οι συμμορίες είχαν το δικό τους ασύρματο και δεν πλήρωναν κάποιον «συνεργάτη» για το σκοπό αυτό.

Το άτομο αυτό άκουγε τους αστυνομικούς και ενημέρωνε κλέφτες και διαρρήκτες για τις κινήσεις τους. Φυσικά με το… αζημίωτο.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου έκαναν έρευνα στο σπίτι του στη δυτική Αττική και του πέρασαν χειροπέδες. Η προσπάθειά του να πετάξει από το παράθυρο του μπάνιου τον ασύρματο ήταν άκαρπη.



Από την έρευνα προέκυψε ότι ο ασύρματος που βρέθηκε στην κατοχή του 36χρονου Ρομά ήταν χρεωμένος σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό τόσο στη ΓΑΔΑ όσο και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διότι μέχρι την ώρα που κατασχέθηκε ο ασύρματος στο Ζεφύρι δεν είχε δηλωθεί η κλοπή ή η απώλειά του.

Ο υπηρεσιακός ασύρματος ήταν συντονισμένος στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα στο κανάλι της Άμεσης Δράσης. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και δεύτερος ασύρματος (που δεν ήταν υπηρεσιακός της ΕΛ.ΑΣ.), ο οποίος επίσης ήταν συντονισμένος στις συχνότητες της Άμεσης Δράσης.

Επίσης, βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις με περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής και της Αθήνας, πιθανότατα για πιθανούς στόχους διαρρηκτών.

Όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν τον 36χρονο από το Ζεφύρι που βρήκε τους ασυρμάτους, απάντησε ότι τους πήρε από έναν φίλο του από τη Θεσσαλονίκη πριν από 15 με 20 ημέρες.

Ο 36χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, όπου πήρε τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες