Ίμια: Πώς η τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού – Σοβαρή η ζημιά - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2021

Ίμια: Πώς η τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού – Σοβαρή η ζημιά


Σοβαρό ήταν το επεισόδιο ανάμεσα σε σκάφη του Λιμενικού και της Τουρκικής Ακτοφυλακής στην περιοχή των Ιμίων, ανήμερα των Θεοφανίων.

Όπως ανέφερε το βράδυ της 6ης Ιανουαρίου το OnAlert, ανοιχτά των Ιμίων σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής προχώρησε με ταχύτητα πάνω από δίχτυα τα οποία είχαν τοποθετήσει εκεί Έλληνες ψαράδες, με αποτέλεσμα να τα σκίσουν. Στη συνέχεια, την εμφάνιση του έκανε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, με την τουρκική ακταιωρό να αποχωρεί από την περιοχή.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του OnAlert κατά την αναχώρησή του το τουρκικό σκάφος έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο σκάφος του Λιμενικού, προκαλώντας αξιοσημείωτη ζημιά.

Σύμφωνα με την περιγραφή του Δημάρχου Καλύμνου, Δημήτρη Διακομιχάλη, στον ΣΚΑΙ, 5 ελληνικά αλιευτικά σκάφη από την Κάλυμνο μετέβησαν στην περιοχή των Ιμίων, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, για να ψαρέψουν τσιπούρες. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Καλύμνου, όταν οι Τούρκοι είδαν να ψαρεύουν τα ελληνικά αλιευτικά, σκάφη του τουρκικού λιμενικού εισέβαλαν εντός των χωρικών μας υδάτων, προσπαθώντας να κόψουν τις σημαδούρες των Ελλήνων ψαράδων.

Ο κ. Διακομιχάλης ανέφερε πως τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής που εισήλθαν στα χωρικά μας ύδατα ήταν 3, με αποτέλεσμα οι Έλληνες ψαράδες να ζητήσουν βοήθεια από το λιμενικό. Την ώρα που ήρθαν τα σκάφη του ελληνικού λιμενικού σώματος, τουρκική ακταιωρός πραγματοποιώντας ριψοκίνδυνους ελιγμούς ήρθε σε επαφή με σκάφος του λιμενικού σώματος, με αποτέλεσμα το ελληνικό σκάφος να υποστεί ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες