Η Amazon ανοίγει γραφείο στην Αθήνα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιανουαρίου 16, 2021

Η Amazon ανοίγει γραφείο στην Αθήνα


Η Amazon Web Services (AWS) ανακοίνωσε σήμερα το άνοιγμα του πρώτου γραφείου της στην Ελλάδα, στην Αθήνα. Το νέο ελληνικό γραφείο είναι μέρος της διαρκούς επένδυσης της AWS στην Ελλάδα, καθώς η εταιρεία συνεχίζει την διεύρυνση της ομάδας που στηρίζει τον αυξανόμενο αριθμό πελατών και συνεργατών της στη χώρα μας. Το γραφείο θα υποστηρίξει οργανισμούς κάθε μεγέθους, συμπεριλαμβανομένων startups, επιχειρήσεων και οργανισμών του δημόσιου τομέα, καθώς κάνουν την μετάβαση στο υπολογιστικό νέφος της AWS (AWS Cloud).


H επένδυση αυτή έρχεται μετά την δημιουργία μίας τοποθεσίας Amazon Cloud Front Edge στην Αθήνα που θα ενώνει την Ελλάδα και την νοτιοανατολική Ευρώπη στο παγκόσμιο δίκτυο της Amazon Web Services ανακοίνωσε και επίσημα ο αμερικανικός κολοσσός λιανικού εμπορίου.
Προηγήθηκε πέρυσι υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, με έμφαση στη συνεργασία των δύο μερών στους τομείς της ψηφιακής διακυβέρνησης, των ψηφιακών δεξιοτήτων, των ψηφιακών υποδομών και καινοτομίας.

Tο νέο ελληνικό γραφείο είναι μέρος της «διαρκούς επένδυσης της στην Ελλάδα, καθώς η εταιρεία συνεχίζει την διεύρυνση της ομάδας που στηρίζει τον αυξανόμενο αριθμό πελατών και συνεργατών της στην Ελλάδα» σημειώνει η εταιρεία στην ανακοίνωση. Το γραφείο θα υποστηρίξει οργανισμούς κάθε μεγέθους, συμπεριλαμβανομένων startups, επιχειρήσεων και οργανισμών του δημόσιου τομέα, καθώς κάνουν την μετάβαση στο υπολογιστικό νέφος της Amazon Web Services (AWS Cloud).

Ομάδες account managers, partner managers και solutions architects και άλλα στελέχη ήδη εξυπηρετούν πελάτες στην Ελλάδα, καλύπτοντας ένα φάσμα υπηρεσιών από την ανάπτυξη και λειτουργία test environments μέχρι την ανάλυση μεγάλων δεδομένων (Big Data Analytics), εφαρμογές σε περιβάλλον mobile, web και στα κοινωνικά δίκτυα, επιχειρηματικές εφαρμογές (business applications), εφαρμογές Internet of Things (IoT) και διαχείρισης κρίσιμων εργασιών. H Amazon Web Services έχει στο πελατολόγιο της μερικές ταχέως αναπτυσσόμενες και γνωστές startups και επιχειρήσεις όπως οι Beat, Deepsea Technologies, futurehome.gr, Madinad, Marpoint, Money Market, Orfium, Omilia, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Qivos, Spitogatos,  Voiceland, Wind Ελλάς, Workathlon και Χρυσή Ευκαιρία, καθώς και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανοίγουμε το πρώτο γραφείο της Amazon Web Services στην Ελλάδα» δήλωσε ο Przemek Szuder, Amazon Web Services Central & Eastern Europe Leader. «Καθώς οι πελάτες μας στη χώρα αυξάνονται, αποφασίσαμε να ανοίξουμε γραφείο στην Αθήνα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νέων πελατών που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της Amazon Web Services για να καινοτομήσουν, να μειώσουν τα κόστη των πληροφοριακών συστημάτων τους και να αναπτυχθούν εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες του υπολογιστικού νέφους (cloud). Ανυπομονούμε να καλλιεργήσουμε το πνεύμα πρωτοπορίας που υπάρχει στη χώρα και να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας ώστε να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους για να παρέχουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στους Έλληνες πελάτες τους και τους πολίτες».

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες