ΕΛΛΑΔΑ: Πόσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής - Πίνακες ανά περιοχή - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, Ιανουαρίου 10, 2021

ΕΛΛΑΔΑ: Πόσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής - Πίνακες ανά περιοχή

Στην επίσημη ιστοσελίδα emvolio.gov.gr/vaccinationtracker μπορεί κάποιος να βλέπει τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και να γνωρίζει την εξέλιξη του σχεδίου «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη υπηρεσία, μέχρι το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021 έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα 40.163 άνθρωποι, ενώ το Σάββατο έγιναν 5.300 εμβολιασμοί.


Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό ατόμων άνω των 85 ετών

Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού εμβολιασμού των ατόμων ηλικίας άνω των 85 ετών, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως τόνισε, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και έχουν ηλικία άνω των 85 ετών, θα αρχίσουν από τη Δευτέρα να λαμβάνουν μηνύματα για το πού και πότε μπορούν να εμβολιαστούν.


«Όσοι για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, πάνε στο φαρμακείο, στο ΚΕΠ ή στην πλατφόρμα (μέσω της άυλης συνταγογράφησης) και μπορούν να αλλάξουν την ώρα ή το Εμβολιαστικό Κέντρο», ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει βάσει της προτεραιοποίησης που έδωσε η αρμόδια επιτροπή.

Σημείωσε δε ότι οι άνω των 85 ετών είναι περίπου 100.000 άτομα, ενώ επεσήμανε ότι μέχρι χθες, είχαν πραγματοποιηθεί σχεδόν 26.000 εμβολιασμοί.

Ο κ. Γεωργαντάς διευκρίνισε ότι η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες θα ανοίξει αργότερα, όταν θα ανακοινωθεί η έναρξη του εμβολιασμού και για αυτήν την κατηγορία πολιτών.


Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ygeia/326851/emvolio-posoi-exoun-emvoliastei-mexri-stigmis-stin-ellada-pinakes-ana-perioxi
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here