Lockdown: Ανοίγουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιανουαρίου 02, 2021

Lockdown: Ανοίγουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου


Lockdown: Τι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας το πρωί του Σαββάτου (2/1)
Το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, γνωστοποιώντας αυστηροποίηση των μέτρων που ισχύουν μέχρι σήμερα για να γίνει αυτό με ασφάλεια.
«Μένουμε, λοιπόν, ξανά σπίτι. Για να δώσουμε μια μεγάλη ανάσα στους ήρωες της πρώτης γραμμής που δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό. Για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, τη ζωή του διπλανού μας και των δικών μας ανθρώπων, όλων μας.
Στόχος είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους. Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους.

Μένουμε τις λίγες αυτές ημέρες σπίτι και στις 11 Ιανουαρίου επιστρέφουμε στην σημερινή κατάσταση και με τα σχολεία μας ανοιχτά. Η περαιτέρω, σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα γίνεται με γνώμονα την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Και πάντοτε, βέβαια, με τήρηση των μέτρων προστασίας που απαιτούν οι περιστάσεις. Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε. Και θα το κάνουμε με ενότητα, υπευθυνότητα και πειθαρχία. Όλοι μαζί! Καλή Χρονιά!», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.
Τα σκληρά μέτρα που ανακοινώθηκαν για τις επόμενες 7 μέρες
Σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα
Σταματά η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ –
Σταματούν οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.
Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.
Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.tromaktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες