Lockdown: «Κλείδωσε» η παράταση των μέτρων - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 08, 2021

Lockdown: «Κλείδωσε» η παράταση των μέτρων

Σήμερα το πρωί, συνεδριάζει η Ειδική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας, η οποία στη συνέχεια θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση για το αν μπορεί να υπάρξει μερική επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας ανάλογη με αυτή που εφαρμόστηκε την εορταστική περίοδο. 


  

Με βάση αυτές τις εισηγήσεις θα ληφθούν οι αποφάσεις και θα γίνουν οι ανακοινώσεις το απόγευμα της ίδιας μέρας από τον Νίκο Χαρδαλιά.


Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει με το λιανεμπόριο και τις άλλες επιχειρήσεις που έκλεισαν με απόφαση του πρωθυπουργού για μία εβδομάδα, με την αγορά να αγωνιά, καθώς στις 11 του μήνα ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις και αν δεν επανέλθει το click away, η ζημιά για το λιανεμπόριο θα είναι τεράστια.



Πάντως επιστήμονες και κυβέρνηση ανησυχούν μήπως η χαλάρωση που παρατηρήθηκε το τελευταίο δεκαπενθήμερο οδηγήσει σε επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου.



Ήδη, οι επιστήμονες προβλέπουν πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων, ενώ τα πρώτα συμπεράσματα από τα δείγματα των λυμάτων είναι ανησυχητικά, ενώ ο προβληματισμός εντείνεται και από τις εικόνες μέσα και έξω από τις εκκλησίες την ημέρα των Θεοφανείων.


Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο η ειδική επιτροπή και η κυβέρνηση θα αξιολογούν καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα και ανάλογα θα μεταβάλλονται οι σχεδιασμοί. Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του επιδημιολογικό φορτίου και κυρίως η αποφυγή ενός τρίτου κύματος πανδημίας, με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη ολόκληρη η Ευρώπη.


Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν πως η κυβερνητική στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας χαράσσεται με βάση την επιδημιολογική εικόνα και όχι τις ενδεχόμενες ημερομηνίες για την επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.


Εξάλλου, ο πρωθυπουργός τον τελευταίο διάστημα έχει τονίσει πως τα δεδομένα κρίνουν τις αποφάσεις και όχι οι ημερομηνίες.


Υπό αυτές τος συνθήκες η παράταση των περιοριστικών μέτρων θεωρείται δεδομένη τουλάχιστον μέχρι τέλος Ιανουαρίου, με δεδομένο πως γύρω στις 25 Ιανουαρίου θα ξεκαθαρίσει η εικόνα για τον αντίκτυπο της εορταστικής περιόδου στην πορεία της πανδημίας.






Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1154981/lockdown-kleidose-i-paratasi-ton-metron-simera-klironei-gia-to-click-away
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες