Θαλασσινό αλάτι ιδιότητες: 10 χρήσεις για όμορφο δέρμα, μαλλιά και νύχια - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021

Θαλασσινό αλάτι ιδιότητες: 10 χρήσεις για όμορφο δέρμα, μαλλιά και νύχια


«Τα φυσικά άλατα είναι γεμάτα με μέταλλα όπως το κάλιο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής, να φωτίσουν και ακόμη και να ενισχύσουν το δέρμα», λέει δερματολόγος της Νέας Υόρκης Joshua Zeichner, διευθυντής καλλυντικών και κλινικών ερευνών στη δερματολογία στο Νοσοκομείο Όρος Σινά στη Νέα Υόρκη. Το θαλασσινό αλάτι είναι επίσης ένας καλός απολεπιστής και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.



Παρακάτω θα βρείτε δέκα εγκεκριμένους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το θαλασσινό αλάτι:

1. Μάσκα εξισορρόπησης

Τόσο το αλάτι όσο και το μέλι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες για να απαλύνουν το δέρμα και να ηρεμήσουν τα ξεσπάσματα και τον ερεθισμό. Συμβάλλουν επίσης στη διατήρηση της ενυδάτωσης στα στρώματα του δέρματος όπου χρειάζεται περισσότερο.

Δοκιμάστε το: Ανακατέψτε δύο κουταλάκια του γλυκού θαλασσινό αλάτι (κατά προτίμηση αλεσμένο) με τέσσερα κουταλάκια του γλυκού ακατέργαστο μέλι για να δημιουργήσετε μια πάστα. Απλώστε ομοιόμορφα σε καθαρό, ξηρό δέρμα, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστε για 10 έως 15 λεπτά.Πριν το ξέβγαλμα, μουλιάστε ένα πανί σε πολύ ζεστό νερό και απλώστε απαλά. Τοποθετήστε το ζεστό πανί στο πρόσωπό σας για 30 δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για απαλή απολέπιση σε κυκλική κίνηση, ενώ ξεπλένετε καλά το δέρμα σας με χλιαρό νερό.

2. Μαλακτικό απολέπιση σώματος

Το αλάτι είναι ένα φυσικό απολεπιστικό που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.Έχει επίσης μέταλλα για να μαλακώσει το δέρμα και να αποκαταστήσει την ενυδάτωση.

Δοκιμάστε το: Αναμίξτε 1/4 φλιτζάνι αλάτι και μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο ή μαλακό λάδι καρύδας σε μια παχιά πάστα. Εάν θέλετε, προσθέστε 10 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. (Σημειώστε ότι ορισμένα έλαια, όπως η λεβάντα, μπορεί να είναι ερεθιστικά για ορισμένους τύπους δέρματος, οπότε δοκιμάστε σε ένα άρωμα που έχετε δοκιμάσει στο παρελθόν.) Εφαρμόστε στο ντους τρίβοντας το δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις. Οι κόκκοι αλατιού μπορεί να είναι λειαντικοί, οπότε ξεκινήστε με απαλό τρίψιμο για να δείτε πώς ανταποκρίνεται το δέρμα σας.

3. Χαλαρωτικό μπάνιο με αλάτι

Το αλάτι απορροφά ρύπους και τοξίνες και καθαρίζει βαθιά τους πόρους του δέρματός σας. Η περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα βοηθά στην αποκατάσταση του προστατευτικού φραγμού στο δέρμα και το βοηθάει στην συγκράτηση της ενυδάτωσης.

Δοκιμάστε το: Προσθέστε 1/3 φλιτζάνι αλάτι epsom σε μια μπανιέρα γεμάτη με ζεστό νερό και κάντε ανατακέψτε για να διαλύσετε το αλάτι. Μουλιάστε μέσα για 15 έως 30 λεπτά.

4. Θεραπεία κατά της πιτυρίδας

Το αλάτι βοηθά στη χαλάρωση και την αφαίρεση των υπαρχόντων νιφάδων, ενώ ταυτόχρονα διεγείρει την κυκλοφορία για ένα υγιές κεφάλι. Το συστατικό απορροφά επίσης το υπερβολικό λάδι και την υγρασία για την πρόληψη της ανάπτυξης μυκήτων και την αναστολή της ρίζας της πιτυρίδας.

Δοκιμάστε το: Χωρίστε τα μαλλιά σας μερικές φορές και πασπαλίστε ένα έως δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι στο κεφάλι σας. Χρησιμοποιώντας βρεγμένα δάχτυλα, κάντε απαλό μασάζ στο κεφάλι σας για 10 έως 15 λεπτά. Πλύνετε και περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με τα αγαπημένα σας προϊόντα. Τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα.

5. Λεύκανση δοντιών

Το αλάτι και η μαγειρική σόδα είναι και τα δύο απαλά λειαντικά που θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση των λεκέδων και στη βελτίωση των δοντιών. Το αλάτι περιέχει επίσης μια φυσική πηγή φθορίου, που είναι ένα πλεονέκτημα για τα δόντια και τα ούλα σας.



Δοκιμάστε το: Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και δύο κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ. Βουτήξτε μια υγρή οδοντόβουρτσα στο μείγμα και βουρτσίστε τα δόντια. Εάν η γεύση είναι πολύ έντονη, δοκιμάστε να βάλετε λίγη οδοντόκρεμα στη βούρτσα πριν την βυθίσετε στο μείγμα.



6. Φυσικό πλύσιμο στόματος

Το αλάτι μπορεί να λειτουργήσει ως απολυμαντικό για να σκοτώσει τα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν κακή αναπνοή και ουλίτιδα.

Δοκιμάστε το: Ανακατέψτε ένα μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ένα μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και 1/4 φλιτζάνι νερό μέχρι να διαλυθεί το αλάτι. Αλείψτε το διάλυμα γύρω από το στόμα σας και ανάμεσα στα δόντια. Φτύστε και μετά ξεπλύνετε.

7. Θεραπεία λεύκανσης νυχιών

Το αλάτι μαλακώνει τα πετσάκια και το δέρμα και ενισχύει τα νύχια. Η μαγειρική σόδα και το λεμόνι λειτουργούν για να μειώσουν το κιτρίνισμα και τους λεκέδες για φωτεινότερα και πιο υγιή νύχια.

Δοκιμάστε το: Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και μισό φλιτζάνι ζεστό νερό σε ένα μικρό μπολ. Μουλιάστε τα νύχια στο διάλυμα για 10 λεπτά και μετά τρίψτε με μια μαλακή βούρτσα. Ξεπλύνετε καλά τα χέρια καθώς το λεμόνι που απομένει μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στον ήλιο και να ενυδατώσει.

8. Υφή μαλλιών

Δημιουργήστε νέα υφή στα μαλλιά σας που δημιουργεί μία αίσθηση βουτιάς στον ωκεανό χρησιμοποιώντας το δικό σας σπρέι θαλασσινού αλατιού.

Δοκιμάστε το: Ανακατέψτε σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με μια κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι μέχρι να διαλυθεί το αλάτι. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας με μια κουταλιά της σούπας μαλακτικό μαλλιών και προσθέστε τα δύο μείγματα μαζί και ανακινήστε καλά πριν ψεκάσετε σε στεγνά μαλλιά.

9. Ραβδί ματιών

Καταπραΰνει τα διογκωμένα μάτια και απορροφά το περίσσειο υγρό με τα αντιφλεγμονώδη οφέλη του αλατιού.

Δοκιμάστε το: Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε δύο φλιτζάνια ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί το αλάτι. Χωρίστε ένα βαμβάκι στο μισό και στη συνέχεια βυθίστε το στο διάλυμα και απλώστε το γύρω από τα μάτια σας – όπου κι αν αισθάνεται πρησμένο.

10. Τονωτικό προσώπου

Αποκαταστήστε το υπερβολικό λάδι και αποτρέψτε την ακμή με αντιμικροβιακά οφέλη του αλατιού.

Δοκιμάστε το: Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με μια κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι και μια πρέζα αλάτι epsom μέχρι να διαλυθούν και τα δύο. Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να ψεκάσετε στο δέρμα ή να το ταμπονάρετε χρησιμοποιώντας βαμβάκι.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες