Βρετανία:2.000 ευρώ το άτομο στα «ξενοδοχεία καραντίνας» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15, 2021

Βρετανία:2.000 ευρώ το άτομο στα «ξενοδοχεία καραντίνας»

Στα «ξενοδοχεία καραντίνας», οι ένοικοι αλλάζουν μόνοι τους τα  σεντόνια και τις πετσέτες... αλλά βγαίνουν για τσιγάρο με συνοδεία

Σε εφαρμογή έχει τεθεί η 14ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία από τις 33 χώρες της «κόκκινης λίστας» .


Η Φατιμά, που ταξίδεψε αεροπορικώς από το Ντουμπάι με τα δύο παιδιά της, είναι από τους πρώτους επιβάτες που έχουν ήδη καταλύσει υποχρεωτικά σε «ξενοδοχείο καραντίνας» στη Βρετανία.


Το μέτρο αυτό τίθεται σήμερα σε ισχύ από τις αρχές για όλους όσους ταξιδεύουν από τις 33 χώρες που ανήκουν στις «κόκκινες ζώνες» υψηλού κινδύνου για Covid- 19.


Η ίδια δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mail»:

«Ξέραμε ότι θα έπρεπε να μπούμε σε καραντίνα και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με αυτό. Αυτό είναι ένα υπέροχο ξενοδοχείο και νομίζω ότι θα έχουμε μια ωραία διαμονή». 


Η μητέρα τω δύο παιδιών υποστήριξε ότι το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου του Χίθροου συνόδευσε την οικογένειά της μέχρι το πούλμαν που θα τους μετέφερε σ' ένα από τα ξενοδοχεία καραντίνας, το «Radisson Blu».


«Πέρασε αρκετός χρόνος για τα διαδικαστικά αλλά μας προσέχουν πολύ καλά», πρόσθεσε η Φατιμά.


Οι ένοικοι των ξενοδοχείων καραντίνας θα πληρώνουν 1.750 λίρες ανά άτομο για 11 διανυκτερεύσεις, επιπλέον 650 λίρες για άτομα άνω των 12 ετών και 325 λίρες για παιδιά ηλικίας μεταξύ πέντε και 12 ετών.


Δεν θα υπάρξουν επιπλέον χρεώσεις για παιδιά κάτω των πέντε ετών.


Καθ 'όλη τη διάρκεια της διαμονής, οι επισκέπτες θα πρέπει να τρώνε φαγητό σαν κι αυτό που σερβίρουν οι αερπορικές εταιρείες στη διάρκεια του ταξιδιού, ο δίσκος με τα φαγητό θα βρίσκεται έξω από την πόρτα τους, ενώ οι ένοικοι θα αλλάζουν μόνοι τα σεντόνια και τις πετσέτες τους.


Επιπλέον, θα συνοδεύονται από μέλη ασφαλείας εάν θέλουν θα πάρουν καθαρό αέρα ή να βγουν έξω για τσιγάρο .


Δεκάδες επιβάτες έφτασαν σήμερα με πούλμαν στο «Radisson Blu Edwardian», ξενοδοχείο στο Χίθροου από διάφορες χώρες που ανήκουν στη «κόκκινη λίστα» της Covid, όπως τα Ηνωμένα Αραβικα Εμιράτα, τη Ζάμπια και τη Νότιο Αφρική .


Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα, το ξενοδοχείο προσφέρει ευρύχωρα και ευάερα δωμάτια με μεγάλα παράθυρα, κλινοσκεπάσματα από αιγυπτιακό βαμβάκι και μαξιλάρια από πούπουλο χήνας . Ωστόσο, οι ένοικοι δεν θα μπορούν να απολαύσουν το σπα ή την επιλογή των τριών εστιατορίων που διαθέτει το ξενοδοχείο.


Τα standard δωμάτια κοστίζουν περίπου 150 λίρες τη βραδιά, ενώ οι superior σουίτες περιλαμβάνουν τη δική τους μηχανή Nespresso.


Καθώς η Φατιμά συνέχισε να μιλάει στους δημοσιογράφους, το προσωπικό ασφαλείας παρενέβη της ζήτησε να μην πει τίποτε άλλο.


Ο επιβάτης που καλείται να μείνει σε ξενοδοχείο καραντίνας στην Αγγλία πρέπει να κλείσει από πριν δωμάτιο μέσω ίντερνετ χρησιμοποιώντας ένα κυβερνητικό portal.


Για όσους δεν μπουν σε καραντίνα στα συγκεκριμένα ξενοδοχεία προβλέπονται πρόστιμα από 5.000 μέχρι και 10.000 λιρών, ενώ αν κάποιος πει ψέματα σχετικά με το αν βρέθηκε σε χώρα της «κόκκινης λίστας» προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 ετών.


Επίσης έχει τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα τεστ για όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία, με δυο τεστ απαραίτητα στη διαδικασία της καραντίνας. Θα χρειάζεται να κάνουν τεστ την δεύτερη και την όγδοη ημέρα καραντίνας, είτε βρίσκονται σε απομόνωση σε ξενοδοχείο είτε στο σπίτι τους.


Τα τεστ, που διεξάγονται από τον NHS, θα κοστίζουν στους ταξιδιώτες 210 λίρες. Όσοι δεν υποβληθούν σε τεστ αντιμετωπίζουν πρόστιμο 2.000 λιρών.






Πηγή: https://www.protothema.gr/world/article/1095401/vretania-anoixan-ta-xenodoheia-karadinas-i-timi-2000-euro-to-atomo-gia-11-meres/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες