Έρχονται μειώσεις 8% στον ΕΝΦΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021

Έρχονται μειώσεις 8% στον ΕΝΦΙΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ, κατά 8%, άφησε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.


Μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM» διαβεβαίωσε ότι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων δεν θα οδηγήσει σε αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ παρά μόνο στις περιοχές όπου πρέπει να αυξηθεί, αναφέροντας και την προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%.


Ο δημοσιονομικός χώρος για τη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% σχεδιάζεται να προκύψει από την ένταξη περίπου 3.000 νέων περιοχών στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού. Πρόκειται για περιοχές φιλέτα οι οποίες βρίσκονται κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές της νησιωτικής χώρας και στις οποίες οι τιμές υπολογισμού των φόρων ακινήτων είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με τις εμπορικές.


Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν πως ο χρόνος εφαρμογής των νέων μειώσεων συναρτάται με το χρόνο ολοκλήρωσης της άσκησης προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών με τις αγοραίες, άσκηση η οποία θεωρητικά θα είχε ολοκληρωθεί το 2020. Η επέλαση της πανδημίας ανέτρεψε τους σχεδιασμούς προσαρμογής αντικειμενικών με τις εμπορικές εντός του 2020, μεταφέροντας το επιθυμητό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης έως το καλοκαίρι του 2021. Και πάλι όμως οι ανατροπές στο μέτωπο της πανδημίας καθιστούν και αυτόν το στόχο επισφαλή. Στην περίπτωση όπου η ολοκλήρωση της άσκησης καθυστερήσει, μοιραία οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ μετατίθενται για το 2022. 


Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/oikonomia/item/78596-erxontai-meioseis-8-ston-enfia
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here