«Κατάσταση ζούγκλας», δυστυχώς χωρίς «Ανάσταση» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 12, 2021

«Κατάσταση ζούγκλας», δυστυχώς χωρίς «Ανάσταση»


Ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ εκτίμησε ότι είμαστε στο τελευταίο τούνελ πριν βγούμε από αυτό και δούμε το «ξέφωτο» – εκεί κατά τον Ιούνιο όταν θα έχει εμβολιαστεί σχεδόν ο μισός πληθυσμός – και ότι στη συνέχεια θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε (κάποια) «κανονικότητα» στις ζωές μας (που σήμερα βιώνουν «ημέρες σκληρής κατοχής»). Γιατί αναμφίβολα μας έχει «κουράσει και εξουθενώσει» η αποκαλούμενη «πανδημία» όπως και ο τρόπος που την μετα-χειρίζονται κυβέρνηση και «λοιμωξιολόγοι» (με την αγαστή βοήθεια «με το αζημίωτο» των «καναλιών»). Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Τι δείχνει η πραγματικότητα;

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης



Το ότι δεν αντέχεται αυτή η κατάσταση το απ-έδειξε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης(με την ποδηλατάδα στην Πάρνηθα μετα της συζύγου του όπως και το φαγητό χωρίς κανένα μέτρο προστασίας -από αυτά που επιβάλλει η κυβέρνηση του – στην Ικαρία) και βέβαια (για μένα) πολύ σωστά έπραξε. Άλλωστε και οι δρόμοι (μποτιλιαρισμένοι) αυτό το «κοινό μυστικό» ομολογούν (τα νέα μέτρα «εξόδου» από τη Δευτέρα μόνο νέα θλίψη προκαλούν). Τα πολύ σοβαρά επεισόδια που διαδραματίσθηκαν στον Έβρο εναντίον του υπουργού μετανάστευσης κ.Μηταράκη (άσχετα εάν…θάφτηκαν για τους «γνωστούς λόγους») υπογραμμίζουν ότι «το κλίμα στην κοινωνία είναι πλέον…εκρηκτικό» (και κυρίως από τους φίλους και ψηφοφόρους της ΝΔ και της κυβέρνησης – κοχλάζουν…).

Ο «αόρατος εχθρός» – όπως τον αποκαλούν – εδώ και ένα χρόνο κάνει «πάρτυ» και η κατάσταση – ένα χρόνο «μετά» – βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη και χειρότερη, γιατί προφανώς «οι αρμόδιοι» για το μόνο που ενδιαφέρονταν και ενδιαφέρονται είναι το πως θα καταστρέψουν/εκμηδενίσουν την μικρομεσαία κοινωνία και οικονομία της χώρας – γιατί το ψευτοδίλημμά οικονομία/κοινωνία ή σώσιμο ζωών δεν υφίσταται στην πράξη (και αποδείχτηκε).

Καμία απολύτως μέριμνα για διαρκή/κυλιόμενα «τεστ» ώστε να γνωρίζουμε ποιος νοσεί ή είναι ασυμπτωματικός και αντίστοιχα να μπαίνει σε «καραντίνα» ή σε νοσηλεία ή να κυκλοφορεί ελεύθερος χωρίς κανέναν περιορισμό ή μάσκα. Καμία ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (η λογική ήταν και είναι «μαντρώνουμε όλους στα σπίτια και τα υπόγεια» για να αντέξει το…ΕΣΥ)! Καμία (επι της ουσίας) φροντίδα για τα μέσα μεταφοράς (όλοι πάνε στις δουλειές τους περίπου «τσουβαλάτα»). Καμία ιδιαίτερη φροντίδα για τα σχολεία, τα ΤΕΙ και ΑΕΙ (ή κλείσιμο ή τηλεμάθημα ανευ αξίας ή σημασίας) – δυο χρονιές πεταμένες στα…σκουπίδια(για τα παιδιά των «μικρομεσαίων» – γιατί τα ιδιωτικά σχολεία έχουν βρεί τον τρόπο τους).

Καμία σημαντική μέριμνα για τους χώρους εργασίας (εργοστάσια κλπ) παρά μόνο λουκέτο στα καφέ και την εστίαση και τα γυμναστήρια – μπας και κάποιος «ξεπιαστεί».

Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς. Όλα δείχνουν ότι υπάρχει μια εσκεμμένη εκμετάλλευση της αποκαλούμενης «πανδημίας» (που και με ιατρικούς όρους είναι προφανές ότι δεν ισχύει) με στόχο την βίαιη κοινωνική και οικονομική «αναδιάρθρωση/αποσάρθρωση» – όσα δεν μπόρεσαν για δέκα χρόνια με τα πιο απάνθρωπα «μνημόνια» βρήκαν την ευκαιρία να «τα κάνουν» με πρόσχημα την «πανδημία». Είναι (σχεδόν) οφθαλμοφανές.

Τα δημόσια έσοδα έχουν καταρρεύσει – αλλά τα στηρίζουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και «οι αγορές» για τους δικούς τους λόγους που όμως όταν θα έρθει η ώρα θα μας στείλουν τον…λογαριασμό – και οι μικρομεσαίοι βαδίζουν τον δικό τους Γολγοθά χωρίς ανάσταση. Υπάρχει όντως ελπίδα και «φως στο τούνελ»;

Πραγματικά με αυτή την «πραγματικότητα» που διαμορφώνει η κυβέρνηση – και όχι με αυτή που παρουσιάζουν οι στημένες δήθεν «δημοσκοπήσεις» – κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος «για τίποτε» έστω και για μετά τον Ιούνιο, όταν – όπως μας λένε – η ζωή μας (και λόγω τουρισμού) θα επανέλθει σε κάποια «κανονικότητα».

Μου προξενεί επίσης αλγεινή εντύπωση «ο άκρατος και άφατος μαζοχισμός(;)» ορισμένων μέσων ενημέρωσης- κυρίως τηλεοπτικά κανάλια – που αποδέχονται ασμένως και με τεράστια δόση χαιρεκακίας οποιοδήποτε «κατοχικής έμπνευσης» μέτρο ή πρόταση, προετοιμάζοντας μάλιστα την «κοινή γνώμη» να το από-δεχτεί, διαφορετικά κινδυνεύει η ζωή του. Ο ρόλος του Μέσων Ενημέρωσης ως προπαγανδιστικός ιμάντας της εξουσίας, ως «πλυντήριο μυαλών» και ως «αποχαυνωτήριο της μάζας» ξεκίνησε (στην εποχή μας) από τον Ναζί Γιόζεφ Γκέμπελς αλλά φαίνεται στις ημέρες μας ανθίζει και βρίσκει πρόθυμους «συνεχιστές». Αυτό δεν έχει την παραμικρή σχέση με την δημοσιογραφία, βέβαια…

Η πραγματικότητα δείχνει και είναι «δυστοπική». Τίποτε το υγιές δεν βλέπουμε, ούτε ακούμε. Μια απόλυτη σήψη και παρακμή, διανθισμένα με φόβο και τρόμο και επιβολή(παντού αστυνομία και πρόστιμα και «έλεγχος»). Είδατε πουθενά κάτι διαφορετικό; Ακόμη και οι άνθρωποι της δημιουργίας και του πολιτισμού, φυτοζωούν(γιατί όλα είναι κλειστά από την εξουσία) και τρώνε τις σάρκες ο ένας του άλλου προσφέροντας τες στο τηλεοπτικό φιλοθεάμον κοινό. Κοινώς χειρότερα και από την «Ζούγκλα»…
Ο Νίκος Καραμπάσης είναι Δημοσιογράφος

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες