Νεκρός ο Ιταλός πρέσβης έπειτα από επίθεση σε κομβόι των Ηνωμένων Εθνών - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021

Νεκρός ο Ιταλός πρέσβης έπειτα από επίθεση σε κομβόι των Ηνωμένων Εθνών

Νεκρός έπεσε ο πρέσβης της Ιταλίας στο Κονγκό έπειτα από επίθεση εναντίον κονβόι των Ηνωμένων Εθνών

Νεκρός έπεσε ο πρέσβης της Ιταλίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό αλλά και δύο ακόμα άνθρωποι σκοτώθηκαν έπειτα από επίθεση εναντίον κονβόι των Ηνωμένων Εθνών στα ανατολικά της κεντρικής αφρικανικής χώρας. Συγκεκριμένα, η συνοδεία του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος δέχθηκε επίθεση στις 10:15, τοπική ώρα, κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας απαγωγής κοντά στην πόλη Kanyamahoro, περίπου 10 μίλια βόρεια της περιφερειακής πρωτεύουσας.


Ο Λούκα Ατανάσιο, ένας στρατιωτικός αστυνομικός και ένας οδηγός σκοτώθηκαν, σύμφωνα με δήλωση του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών. Αν και το σημείο που έγινε η επίθεση αποτελεί συχνό τόπο επιθέσεων, δεν είναι ξεκάθαρο ποιος κρύβεται από πίσω. Ο Ατανάσιο υπέκυψε στα τράυματά του στο νοσοκομείο του ΟΗΕ στη Γκόμα.


«Με βαθιά θλίψη το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει τον θάνατο σήμερα στο Γκόμα του Ιταλού πρέσβη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Luca Attanasio, και ενός αστυνομικού. Ο πρέσβης και ο στρατιώτης ήταν σε ένα αυτοκίνητο σε μια συνοδεία του Monusco, της αποστολής σταθεροποίησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό», ανέφερε το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.






Πηγή: https://www.ethnos.gr/kosmos/147042_kongko-nekros-o-italos-presbis-epeita-apo-epithesi-se-komboi-ton-inomenon-ethnon
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες