Κακοκαιρία από την Κυριακή με πτώση της θερμοκρασίας - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2021

Κακοκαιρία από την Κυριακή με πτώση της θερμοκρασίας

Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει με το που θα υποδεχθούμε τον μήνα Μάρτιο - Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Ανοιξιάτικος θα συνεχιστεί ο καιρός αυτήν την εβδομάδα, αν εξαιρέσουμε λίγες βροχές αύριο στα νότια κυρίως, με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, αν και αυτός ο τύπος καιρού ευνοεί τις θερμοκρασιακές αναστροφές που σημαίνει ότι τη νύχτα και το πρωί θα κάνει αρκετό κρύο, ενώ εκεί που δε θα επιδρά ο βοριάς (δυτικά και βόρεια) θα έχουμε και ομίχλες
.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, παγετός εκδηλώθηκε κατά τόπους στα ηπειρωτικά το πρωί της Τετάρτης 24/02, με τη χαμηλότερη θερμοκρασία να καταγράφεται στην Τρίπολη με -4,4 βαθμούς Κελσίου. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι οκτώ σταθμοί (εξαιρουμένων των ορεινών καταφυγίων και χιονοδρομικών κέντρων) που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.
Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες επικράτησαν ωστόσο, χθες το μεσημέρι, με τη μεγαλύτερη να καταγράφεται στο Παλαιό Σκυλίτσι Ημαθίας στους 23,2 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο χειμώνας δεν έχει πει ακόμα την τελευταία λέξη, μιας και τα καιρικά μοντέλα επιμένουν για ψυχρή εισβολή στις αρχές Μαρτίου με τρία πιθανά σενάρια, που θα εξαρτηθούν από το πώς θα κινηθούν οι ψυχρές αέριες μάζες και που θα δημιουργηθεί το βαρομετρικό χαμηλό, όπως εξηγεί η μετεωρολόγος Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.

Τα σενάρια αυτά είναι:

1) Χιόνια ακόμη και πεδινές περιοχές και μεγάλη πτώση θερμοκρασίας, ιδιαίτερα στα βόρεια με ισχυρό παγετό.

2) Νοτιάδες, αφρικανική σκόνη και πολλές και έντονες βροχές και εξασθενημένο κρύο με μικρή σχετικά διάρκεια.

3) Ξηρό κρύο με σύντομη διάρκεια, χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα. Μέχρι στιγμής, τα δύο πρώτα είναι πιο πιθανά, κάτι που θα φανεί όμως καλύτερα όσο πλησιάζουμε…Στον χάρτη που ακολουθεί καταγράφεται το έντονο «κύμα» κακοκαιρίας που θα επηρεάσει τη χώρα στις 6 Μαρτίου


Η χώρα μας στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου θα συγκεντρώσει αρκετές πιθανότητες για μια νέα κακοκαιρία, σύμφωνα με όσα είχε προβλέψει από την προηγούμενη εβδομάδα ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.


 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here