Σε πλήρη ετοιμότητα η Εισαγγελία για τον γνωστό σκηνοθέτη – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένταλμα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Φεβρουαρίου 20, 2021

Σε πλήρη ετοιμότητα η Εισαγγελία για τον γνωστό σκηνοθέτη – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένταλμα


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των καταγγελιών και των μηνύσεων σε βάρος πασίγνωστου σκηνοθέτη και ισχυρού άνδρα του θεάτρου.
Δύο εβδομάδες μετά την πρώτη συνέντευξη – καταγγελία σε βάρος του, η Εισαγγελία της Αθήνας έχει τεθεί σε καθεστώς απόλυτης ετοιμότητας με τις επόμενες ώρες να κρίνονται ιδιαιτέρως σημαντικές για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ο εισαγγελέας έχει αρκετά δικονομικά «όπλα» στη φαρέτρα του, ανάμεσα στα οποία είναι και η έκδοση εντάλματος σύλληψης, ενδεχόμενο το οποίο παραμένει ανοιχτό. Μάλιστα, νομικοί κύκλοι εξηγούν στο Newsbomb, ότι δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί ο δρόμος που πήρε και η υπόθεση της 11χρονης αθλήτριας και του προπονητή ιστιοπλοΐας. «Και στην περίπτωση Μπεκατώρου είχε παραγραφεί το αδίκημα, αλλά η έρευνα άνοιξε και καταγγέλθηκε τελικά άλλη περίπτωση αθλήτριας, το αδίκημα σε βάρος της οποίας δεν είχε παραγραφεί. Δόθηκαν καταθέσεις και εκδόθηκε ένταλμα σε βάρος του κατηγορουμένου. Είναι ένας δρόμος που θα μπορούσε να ακολουθηθεί και σε αυτή την περίπτωση» εξηγεί νομική πηγή.

Κάτω από τον προβολέα της Δικαιοσύνης βρίσκονται οι μηνύσεις δύο προσώπων, με την δεύτερη υπόθεση να μην έχει παραγραφεί. Η μήνυση έχει αξιολογηθεί ως σοβαρή και αληθής και το γεγονός της μη παραγραφής των καταγγελλόμενων αδικημάτων λύνει τα χέρια του εισαγγελέα, προκειμένου να κινηθεί και να επιβάλλει το νόμο. Ήδη εδώ και αρκετά εικοσιτετράωρα η Εισαγγελία επιχειρεί να συλλέξει στοιχεία που δεν χωρούν αμφισβήτηση, λαμβάνοντας και καταθέσεις μαρτύρων, όπως αυτή που δόθηκε χθες το μεσημέρι, από γυναίκα που γνώριζε καλά πρόσωπα και καταστάσεις γύρω από τον γνωστό σκηνοθέτη.
Το χρονικό των καταγγελιών και των μηνύσεων

Ήταν 6 Φεβρουαρίου 2021 όταν η συνέντευξη του Νίκου Σ. στο 20/20mag προκάλεσε το πρώτο και καθοριστικό ταρακούνημα γύρω από το πρόσωπο του γνωστού θεατράνθρωπου. Η περιγραφή των όσων έζησε στα 19 του χρόνια ο Νίκος Σ., τον οδήγησαν στο να απαρνηθεί για πάντα το θέατρο. Η υπόθεσή του έχει καταγγελθεί στο ΣΕΗ, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι έχει παραγραφεί.

Ακριβώς εκείνες τις ημέρες προχώρησε σε μήνυση ο 40χρονος σήμερα Βασίλης Κυπαρισσόπουλος, καταγγέλλοντας σεξουαλική παρενόχληση σε ηλικία 15 ετών, που οδήγησε στην αποπλάνηση και τον βιασμό του. Η γνωριμία του με τον σκηνοθέτη έγινε σε θεατρική παράσταση. «Πήγαμε στα καμαρίνια να συγχαρούμε τους πρωταγωνιστές και ξαφνικά με είδε και μου είπε να καθίσω δίπλα του. Άρχισε να με ρωτάει με τι ασχολούμαι, ότι είναι δάσκαλος σε σχολή και με ρώτησε αν ήθελα αυτόγραφο. Όταν αρνήθηκα το αυτόγραφο το γύρισε και μου έγραψε το τηλέφωνό του να τον πάρω. Την επόμενη μέρα τον πήρα και κλείσαμε ραντεβού. Είπα ψέματα στη μαμά μου ότι θα συναντήσω τον ηθοποιό και την ηθοποιό. Φοβόμουν τη μητέρα μου ότι θα μου έλεγε να μην πάω. Αλλά ήταν το όνειρό μου από παιδί το θέατρο» περιέγραψε στη συνέντευξή του.

Ήταν η αρχή μιας ιστορίας που κράτησε 4 χρόνια, μέσα στα οποία ο Βασίλης υποστηρίζει ότι έγινε μάρτυρας σκληρών περιστατικών και επαφών του σκηνοθέτη και με άλλους ανήλικους. «Ήταν πολύ χειριστικός, με έκανε να νιώθω ότι το θέλω. Λέγοντάς μου αυτά τα πράγματα έλεγα ότι είναι δική μου απόφαση να συμμετέχω σε αυτό. Όταν έγινα 31 ετών κατάλαβα ότι ήμουν θύμα κακοποίησης» λέει ο Βασίλης, που βρήκε το θάρρος να καταθέσει μήνυση παρά το ότι τα περιγραφόμενα αδικήματα έχουν παραγραφεί αφού σκοπός τους ήταν να κινητοποιήσει και άλλους προς την ίδια κατεύθυνση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από την δικηγόρο του Βασίλη Κυπαρισσόπουλου. Μαρία Κουρτεση έγινε γνωστό ότι υπάρχουν δύο ακόμη μαρτυρίες προσώπων, εκ των οποίων το ένα υπήρξε θύμα του σκηνοθέτη, με τα περιστατικά να τοποθετούνται μεταξύ 2014 -2017.

Μήνυση για βιασμό 14χρονου

Τις δύο καταγγελίες και την μήνυση με τα παραγεγραμμένα αδικήματα ακολούθησε μια ακόμα μήνυση το πρωί της Παρασκευής. Ο γνωστός σκηνοθέτης καταγγέλλεται για βιασμό 14χρονου, που έχει τελεστεί, σύμφωνα με τον μηνυτή το 2010 και ως κακούργημα δεν έχει παραγραφεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου, με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του. Το φερόμενο θύμα φέρεται να υποστηρίζει ότι συχνά πήγαιναν σε συναυλίες και ότι ο καταγγελλόμενος τον βίασε στο σπίτι του. Πρέπει να σημειωθεί, ότι στη μήνυση του φέρεται να κάνει αναφορά και σε αλλά παιδιά, τα οποία ο καταγγελλόμενος δεχόταν στο σπίτι του.

Ο 25χρονος σήμερα άνδρας φέρεται να καταγγέλλει: «Μας πλησίασε λέγοντάς μας ότι ψάχνει νέα ταλέντα για το θέατρο. Μας είπε ότι είχε πολλές γνωριμίες και μπορούσε να βοηθήσει όποιον ήθελε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Μ’ έπαιρνε και πηγαίναμε σε συναυλίες πολύ γνωστών τραγουδιστών». Μάλιστα, σύμφωνα με τη μήνυση ο γνωστός σκηνοθέτης δεχόταν και άλλους ανήλικους στο σπίτι του. «Είχαμε συναντηθεί στο σπίτι του και με άλλα παιδιά, όπου συνέχιζε να μας λέει ότι θα μας αναδείξει. Εκεί στο διαμέρισμά του με θέα την Ακρόπολη με βίασε. Προσπαθούσα να αντισταθώ. Τον έβριζα. Μ’ έδιωξε. Έκτοτε δεν τον ξανασυνάντησα. Ήμουν 14 χρόνων, πήγαινα στη Β` Γυμνασίου».
Ποιοι θα καταθέσουν

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως έχει ανοίξει ο κύκλος των καταθέσεων για την συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς γυναίκα μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία της Αθήνας για πρόσωπα και περιστατικά που γνώριζε γύρω από την υπόθεση του γνωστού σκηνοθέτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται για κάποιο από το θύματα, αλλά για πρόσωπο που προτάθηκε ως μάρτυρας γιατί γνώριζε ανθρώπους και καταστάσεις.

Στο μεταξύ, το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλου, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, χωρίς αυτό να αποκλείει την λήψη άλλων καταθέσεων εντός του Σαββατοκύριακου, με την Εισαγγελία να δρα υπό άκρα μυστικότητα. Πάντως, την Δευτέρα ο Σπύρος Μπιμπίλας έχει κληθεί προκειμένου να καταθέσει όσα στοιχεία-καταγγελίες έχει στη διάθεσή του, λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, και αφορούν στον γνωστό σκηνοθέτη, ο οποίος έχει ήδη καταμηνυθεί.

Επιπλέον, ο κ. Μπιμπίλας θα κληθεί να προσκομίσει και όλες τις καταγγελίες που έχουν ήδη φτάσει στο ΣΕΗ, οι οποίες είναι ακόμα ποινικά αξιοποιήσιμες, δηλαδή πρόκειται για αδικήματα τα οποία δεν έχουν ακόμα παραγραφεί. Οι περιπτώσεις καταγγελιών που είναι ακόμη «ενεργές» θα ερευνηθούν από τον εισαγγελικό λειτουργό που χειρίζεται την υπόθεση και σε κάθε περίπτωση που στοιχειοθετείται η τέλεση αξιόποινης πράξης, ο εισαγγελέας θα προχωρά στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του καταγγελλόμενου προσώπου.




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες