Ολυμπιακός - Αϊντχόφεν: Ο αγώνας της χρονιάς για τους «ερυθρόλευκους» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021

Ολυμπιακός - Αϊντχόφεν: Ο αγώνας της χρονιάς για τους «ερυθρόλευκους»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα στις 7.55 μμ την Αϊντχόφεν, θέλοντας να βάλει τα θεμέλια για την πρόκριση στους «16» του Europa League


Η αυλαία των μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων άνοιξε ξανά και ο Ολυμπιακός αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπο της χώρας μας, θέλοντας να συνεχίσει το ταξίδι του και να κάνει την υπέρβαση! Η περσινή χρονιά έδειξε πως μπορεί να τα καταφέρει. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μια ιστορική πρόκριση με νίκη μέσα στην έδρα της Άρσεναλ για τους «16» του Europa League, όπου και αποκλείστηκαν στις λεπτομέρειες από μια άλλη αγγλική ομάδα, τη Γουλβς. Έχοντας πλέον μεγαλύτερη εμπειρία και περισσότερες επιλογές, θέλουν να δώσουν συνέχεια στο ταξίδι τους. Και το ματς της Πέμπτης αποτελεί την ευκαιρία για να μπουν τα θεμέλια!


Χωρίς το άγχος του Πρωταθλήματος


Ο Ολυμπιακός προέρχεται από την ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, η οποία του έσπασε το αήττητο σερί, αλλά δεν ήταν αρκετή για να φέρει ανακατατάξεις στην κορυφή του Πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν «κλειδώσει» την πρώτη θέση, καθώς παρά την ήττα τους βρίσκονται στο +14 από τον Άρη και την ΑΕΚ που ισοβαθμούν στη δεύτερη. Η διαφορά αυτή που έχουν χτίσει, τους επιτρέπει να επικεντρωθούν στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους, να κάνουν rotation για να ξεκουράσουν παίκτες και να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καταλληλότερα για τη μάχη με τους Ολλανδούς.


Mεγάλος πρωταγωνιστής στη φετινή πορεία του Ολυμπιακού είναι ο Γιούσεφ Ελ Αραμπί, ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 17 τέρματα και πρώτος στην κατηγορία γκολ ανά τελική προσπάθεια, καθώς χρειάζεται 2.6 προσπάθειες για να βρει δίχτυα. Οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν στο ρόστερ τους και τους δύο ποδοσφαιριστές που είναι πρώτοι σε ασίστ στο πρωτάθλημα, τον Κώστα Φορτούνη (10) και τον Ματιέ Βαλμπουενά (6), ενώ ο Μαντί Καμαρά είναι πρώτος σε συνολικές πάσες. Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου τυχαίο που έχουν σημειώσει 55 γκολ στο πρωτάθλημα, με διαφορά τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα.


Στο φετινό Champions League, η ομάδα του Πέντρο Μάρτινς ξεκίνησε ιδανικά, με νίκη απέναντι στη Μαρσέιγ, ωστόσο στη συνέχεια έκανε πέντε ήττες. Παρόλα αυτά, η νίκη της απέναντι στη γαλλική ομάδα ήταν αρκετή για να της δώσει την πρόκριση στο Europa League και να φέρει απέναντι την PSV Αϊντχόφεν. Κόντρα σε ομάδες από την Ολλανδία, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καλή παράδοση εντός έδρας. Σε σύνολο πέντε αναμετρήσεων, μετρούν τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, με μόλις ένα γκολ παθητικό. Στόχος, φυσικά, είναι να συνεχιστεί αυτή η παράδοση και ο Πορτογάλος έχει ζητήσει προσοχή  από τους παίκτες του του στην αμυντική λειτουργία, ούτως ώστε να μην δεχθούν γκολ. Η απουσία του τιμωρημένου Σεμέδο, πάντως, περιπλέκει τα πράγματα.


«Πληγωμένη» η Αϊντχόφεν


Η PSV έρχεται επίσης από κακό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα, καθώς παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στην Ντε Χαγκ, παρά το γεγονός ότι μέχρι το 89’ προηγούνταν 2-1! Διόλου αισίως, η ολλανδική ομάδα έφτασε τα τέσσερα ματς χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και η αναμέτρηση στην Αθήνα, απέκτησε χαρακτήρα… τελικού και για εκείνη. Στο ολλανδικό πρωτάθλημα έχει μείνει στη δεύτερη θέση, έξι βαθμούς πίσω από τον Άγιαξ και βλέπει την Ευρώπη ως ευκαιρία για διάκριση.


Η Αϊντχόφεν δεν έχει βρεθεί ποτέ στο δρόμο του Ολυμπιακού, ωστόσο έχει αντιμετωπίσει σε επτά περιπτώσεις στο παρελθόν (σε διπλά παιχνίδια) ελληνικές ομάδες, με απολογισμό 9 νίκες, 1 ισοπαλία, 4 ήττες, τόσο σε επίπεδο UEFA Champions League όσο και σε UEFA Cup/UEFA Europa League. Στον όμιλό της τερμάτισε πρώτη, παρότι γνώρισε μια «βαριά» ήττα από μια άλλη ελληνική ομάδα, τον ΠΑΟΚ! Ο δικέφαλος του βορρά βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά από το 47' μέχρι το 66' έβαλε τέσσερα γκολ, εκθέτοντας τις αμυντικές αδυναμίες των Ολλανδών. Στην Ολλανδία, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί με 2-0, όμως στο τέλος η PSV έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη με 3-2.


Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς της στο πρωτάθλημα, Η Αϊντχόφεν έχει δεχθεί 2+ γκολ. Στην επίθεση ξεχωρίζει ο Μάλεν, ο οποίος είναι δεύτερος σκόρερ στη φετινή Erevidisie, πίσω μόνο από τον Γιακουμάκη και αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Μάριο Γκέτσε είναι ο «εγκέφαλος» της μεσαίας γραμμής και ο Μοχάμεντ Ιχατάρεν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ολλανδικό ποδόσφαιρο.


Σε κάθε περίπτωση, η ολλανδική ομάδα δεν αποτελεί φόβητρο για τον Ολυμπιακό, που έχει δείξει με τις εμφανίσεις του στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια ότι έχει πλέον τον τρόπο να διαχειρίζεται τα ματς αυτά και να παίρνει το αποτέλεσμα που επιθυμεί. Το πρώτο ματς του «Γ. Καραϊσκάκης» είναι σίγουρα κομβικό και οι παίκτες του Μαρτίνς δείχνουν να έχουν καταλάβει τη σημασία του και ετοιμάζονται για μια ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική νύχτα!






Πηγή: https://www.protothema.gr/sports/article/1095792/olubiakos-aidhofen-o-agonas-tis-hronias-gia-tous-eruthroleukous/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες