Επίθεση πειρατών σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στη Γουινέα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 08, 2021

Επίθεση πειρατών σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στη Γουινέα


Το πλήρωμα κατάφερε να οδηγήσει με ασφάλεια το πλοίο στο λιμάνι Μαλάμπο, στην Ισημερινή Γουινέα. Εχουν αποχωρήσει πλέον οι πειρατές σύμφωνα με την εταιρεία ναυτιλιακών πληροφοριών Diaplous Group.
Επίθεση από πειρατές δέχτηκε αργά το βράδυ της 6ης Φεβρουαρίου το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο Sea Phantom, περίπου 91 ναυτικά μίλια (168 χλμ.) δυτικά της Μπάτα στην Ισημερινή Γουινέα. Το περιστατικό συνέβη μέσα στην αποκλειστική οικονομική ζώνη του Σάο Τομέ και Πρίνσιπε.

Το πλοίο με σημαία των Νήσων Μάρσαλ βρισκόταν εν πλω από το Λομέ του Τόγκο, όταν επιβιβάστηκαν σε αυτό οκτώ ένοπλοι πειρατές.

Το πλήρωμα συγκεντρώθηκε στην ακρόπολη του πλοίου και το οδήγησε στα βορειοανατολικά, φτάνοντας στο λιμάνι Μαλάμπο, στην Ισημερινή Γουινέα, το απόγευμα της 7ης Φεβρουαρίου, δήλωσε η εταιρεία ασφαλείας Ambrey.

Η εταιρεία ναυτιλιακών πληροφοριών Diaplous Group δήλωσε ότι οι πειρατές αναχώρησαν και το πλοίο με το πλήρωμά του είναι ασφαλή.

Το δεξαμενόπλοιο λειτουργεί υπό την Petrochem General Management της Αθήνας, η οποία δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχολιασμό.newpost.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες