Ο Οικοδομικός Παράδεισος στην Κίνα μετατράπηκε σε κόλαση - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Φεβρουαρίου 07, 2021

Ο Οικοδομικός Παράδεισος στην Κίνα μετατράπηκε σε κόλαση

Οι κάθετοι «κήποι» και «δάση», είναι μια ιδέα που ξεκίνησε εδώ και χρόνια στην αρχιτεκτονική, που προέκυψε από την ανάγκη για περισσότερο πράσινο στις πόλεις.

Έτσι σχεδιάστηκαν εξαρχής οικοδομές και συγκροτήματα με τρόπο ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν ένα μεγάλο πλήθος φυτών, διαμορφώνοντας έτσι ένα νέο πράσινο περιβάλλον.

Η πόλη Τσενγκντού στην Κίνα, είναι μια από αυτές, που περηφανευόταν για το κάθετο «δάσος» στα 826 διαμερίσματα του οικοδομικού συγκροτήματος Qiyi City, τα οποία εξαντλήθηκαν σχεδόν αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι είναι διαθέσιμα για κατοίκηση.

Σε κάθε μπαλκόνι υπάρχουν μέχρι και 20 τύποι φυτών, τα οποία παρέχουν αρκετό οξυγόνο, και πράσινο, ενώ φιλτράρουν τον αέρα και παρέχουν ηχομόνωση.

Μέχρι εδώ όλα φαντάζουν ιδανικά. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που συνέβη, ήταν ότι μέσα σε λίγους μήνες το «πράσινο» συγκρότημα μετατράπηκε από οικολογικό παράδεισο σε πραγματική κόλαση, όταν κάποιοι από τους ενοικιαστές άφησαν τα διαμερίσματα τους.

Σήμερα τα μπαλκόνια έχουν καταληφθεί από πλήθη ενοχλητικών εντόμων, που έχουν καταστρέψει εντελώς την πρόσοψη του κτιρίου, κάνοντάς το να μοιάζει με μια ερημική, ερειπωμένη εγκατάσταση.

Το πλήθος των κουνουπιών έχει αναγκάσει πάνω από 10 οικογένειες να μετακομίσουν. Οι υπόλοιποι οκτώ πύργοι των 30 ορόφων ο καθένας έχουν καταληφθεί από τα δικά τους φυτά προκαλώντας την εισβολή των κουνουπιών. Το συγκρότημα που θα μπορούσε να είναι ένα «πράσινο» όραμα με την κατάλληλη φροντίδα, πλέον σαπίζει στα παρατημένα μπαλκόνια,

Το Τσενγκντού είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας με σοβαρό πρόβλημα αιθαλομίχλης. Αυτή η ιδέα για ένα κάθετο «δάσος» ήταν ένας τρόπος για την καταπολέμηση των καθημερινών μαχών που έρχονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση και ηχορύπανση.






Πηγή: https://www.portraits.gr/house-garden/o-ikologikos-paradisos-enos-ikodomikou-sigkrotimatos-stin-kina-metatrapike-se-pragmatiki-kolasi
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες