«Μήδεια»: Ο στρατός στη «μάχη» για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης - Τεράστια προβλήματα από την κακοκαιρία και τρεις νεκροί - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 16, 2021

«Μήδεια»: Ο στρατός στη «μάχη» για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης - Τεράστια προβλήματα από την κακοκαιρία και τρεις νεκροί


Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού για να ανοίξει δρόμους, να κόψει δένδρα και να αποκαταστήσει βλάβες του οδικού δικτύου με τα βαριά μηχανήματα που διαθέτει, προκειμένου να μπορούν να φτάσουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία όπου έχουν προκληθεί οι βλάβες και να τις αποκαταστήσουν.
Ενεργοποιείται και ο στρατός πλέον για να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί κυρίως στην Αττική αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας με τις διακοπές ηλεκτροδότησης που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια».

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπλ. υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΓΕΕΘΑ, του ΔΕΔΔΗΕ, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη για να συντονιστεί το έργο αποκατάστασης των προβλημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού για να ανοίξει δρόμους, να κόψει δένδρα και να αποκαταστήσει βλάβες του οδικού δικτύου με τα βαριά μηχανήματα που διαθέτει, προκειμένου να μπορούν να φτάσουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία όπου έχουν προκληθεί οι βλάβες και να τις αποκαταστήσουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει στο Δίκτυο η σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια, τις τελευταίες ώρες, έχουν προκληθεί και συνεχίζουν να προκαλούνται αρκετές ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων σε γραμμές Μέσης Τάσης σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μόνο στα Βόρεια προάστεια της Αθήνας έχουν πέσει περισσότερα από 600 δέντρα στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αυτήν την ώρα εντοπίζονται:

Στην Αττική στις περιοχές Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου, 'Αγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση.

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ ενισχυμένο από το πρωί με συνεργαζόμενους εργολάβους από γειτονικές περιοχές, έχει επανηλεκτροδοτήσει τα μεγαλύτερα με βάση τον πληθυσμό χωριά όπως Κεχριές, Ροβιές, Μαντουδι και Προκόπι. Συνεχίζονται οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση έως το βράδυ των χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς 'Αγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας αποκαθιστώντας τις εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης είχαν γίνει 1.067 κλήσεις στην Πυροσβεστική. Οι 616 ήταν για κοπές δέντρων και κλαδιών, οι 238 για παροχή βοήθειας (απεγκλωβισμοί από σπίτια ή οχήματα) και οι 100 για μεταφορές νεφροπαθών. Στην Αττική έγιναν 660 κλήσεις στην Πυροσβεστική, με τις 450 να αφορούν κοπές δέντρων και κλαδιών. Οι 50 ήταν για παροχή βοήθειας και 70 για μεταφορές νεφροπαθών.

Με δικά της ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη (γεννήτριες) προσπαθεί η ΕΥΔΑΠ να λειτουργήσει τα αντλιοστάσια σε περιοχές του Λεκανοπεδίου όπου υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας, Χάρης Σαχίνης. Πρόκειται για περιοχές που τα αντλιοστάσια βρίσκονται σε υψηλά σημεία όπως η Πετρούπολη όπου το πρόβλημα που υπήρχε ήδη αποκαταστάθηκε, το Ψυχικό, τα Γλυκά Νερά, η Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη η Αγία Παρασκευή και η Άνοιξη. Στην Άνοιξη μάλιστα έχουν σταλεί και γερανοί για να απομακρύνουν πεσμένα δέντρα γιατί έχει διακοπεί η πρόσβαση στο αντλιοστάσιο. Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ το συντομότερο δυνατό θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και θα λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια και θα επανέλθει κανονικά η υδροδότηση.
Παρέλυσαν οι συγκοινωνίες στην Αττική

Προβλήματα στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς έχει προκαλέσει η πολύ ισχυρή χιονόπτωση στην Αττική.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των συρμών του ηλεκτρικού (γραμμή 1 του μετρό) στο τμήμα Πειραιάς Νέα Ιωνία, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Παραμένει εκτός λειτουργίας το τμήμα Ν. Ιωνία-Κηφισιά.

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του τραμ σε ολόκληρο το δίκτυο. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο δίκτυο του τραμ.

Επίσης, λόγω προβλημάτων στο δίκτυο του προαστιακού δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο. Τα δρομολόγια του Μετρό γίνονται έως τον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας και από εκεί οι επιβάτες με κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται σε συρμούς του Προαστιακού.

Έντονα προβλήματα υπάρχουν και στις αστικές συγκοινωνίες με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται δρομολόγια τόσο τα λεωφορεία όσο και τρόλεϊ. Σύμφωνα με πηγές από τον ΟΑΣΑ εκτελούνται μόνο κάποια δρομολόγια λεωφορείων στα νότια προάστια.

Τα λεωφορεία βγήκαν το πρωί από τα αμαξοστάσια για να πραγματοποιήσουν δρομολόγια στις κεντρικούς δρόμους, αλλά, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και της ολισθηρότητας, δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον οργανωτικό γραμματέα του ΟΑΣΑ, Φώτη Νικολακόπουλου, που μίλησε στο Mega: «Τα λεωφορεία ξεκίνησαν το πρωί κανονικά τα δρομολόγιά τους. Αυτή την ώρα έχει αποκλειστεί λεωφορείο της γραμμής 823 στο Περιστέρι, στην οδό Ναούσης. Με την έντονη χιονόπτωση που ξεκίνησε εδώ και μισή ώρα, πολλά οχήματα έχουν προβλήματα. Ήρθε μήνυμα στους οδηγούς και επιστρέφουν στα αμαξοστάσια λόγω ολισθηρότητας. Από τον δήμο δεν βοήθησαν καθόλου με τους δρόμους», είπε ο κ. Νικολακόπουλος.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τα δρομολόγια στο 11185.
Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία

Το μεσημέρι της Τρίτης έγινε γνωστό ότι ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Εύβοια εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων στην Εύβοια.

Σύμφωνα με την Ευβοϊκή Γνώμη ο δεύτερος νεκρός στην Εύβοια είναι ένας 73χρονος στην περιοχή Μουρτιάς Ελυμνίων ο οποίος υποστηριζόταν από οξυγόνο.

Ο άτυχος άνδρας έχασε την ζωή του όταν από την διακοπή ρεύματος στο σπίτι του σταμάτησε το μηχάνημα να λειτουργεί.

Νωρίτερα έχασε την ζωή του ένας 80χρονος στο Τρούπι Μαντουδίου. Όπως μετέδωσε το Mega, ο 80χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του σε απομακρυσμένο χωριό της Εύβοιας.

Ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του, καθώς η χιονόπτωση ήταν σφοδρή. Από τις Αρχές έγινε γνωστό πως ο 80χρονος, ο οποίος έμενε με τον γιό του, είχε αναπνευστικά προβλήματα και υποστηριζόταν με οξυγόνο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας υπήρχε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος για τρία 24ωρα στην περιοχή, ενώ ήταν αδύνατον να μεταβεί βοήθεια λόγω του μεγάλου ύψους του χιονιού. Μάλιστα, καταβλήθηκε προσπάθεια να απογειωθεί ελικόπτερο, ωστόσο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων δεν κατέστη εφικτό.

Νωρίτερα, νεκρός εντοπίστηκε ένας κτηνοτρόφος στην Κρήτη έξω από το μαντρί του. Πρόκειται επί της ουσίας για το πρώτο θύμα της κακοκαιρίας «Μήδεια», που σαρώνει τη χώρα μας με ανελέητο χιόνι και παγετό. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε στο Καμινάκι του Οροπεδίου Λασθίου.

Όπως μεταδίδει το ekriti.gr, πρόκειται για έναν 56χρονο άνδρα ο οποίος πιθανότατα υπέστη ανακοπή καρδιάς και σύμφωνα με μαρτυρία ανθρώπου που ήταν μαζί του και ενημέρωσε το ΕΚΑΒ, ο 56χρονος δεν ανέπνεε.

Στο σημείο μετέβη το ΕΚΑΒ, με το πλήρωμα του ασθενοφόρου να διαπιστώνει πως ο άνδρας είναι νεκρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες