Οίκος ανοχής «βαφτίστηκε» ιατρείο κινησιοθεραπείας – Στα «κάγκελα» οι φυσικοθεραπευτές - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2021

Οίκος ανοχής «βαφτίστηκε» ιατρείο κινησιοθεραπείας – Στα «κάγκελα» οι φυσικοθεραπευτές

Με κωδικό δραστηριότητας υπηρεσιών αποκατάστασης λειτουργούσε οίκος ανοχής στο Νέο Κοσμο. Είχε βαφτιστεί» ιατρείο κινησιοθεραπείας και δέχονταν πελάτες. Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) καταγγέλλει την ανεπάρκεια του θεσμικού πλαισίου, το οποίο επιτρέπει να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα.


«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η ανεπάρκεια του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει στους επιτήδειους να παρανομούν και να γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία καλυμμένοι με το μανδύα ενός κωδικού αριθμού δραστηριότητας (ΚΑΔ) που παρέχει χωρίς κριτήρια το Υπουργείο Οικονομικών. Μάθαμε ότι οίκος ανοχής λειτουργούσε με ΚΑΔ υπηρεσιών αποκατάστασης (κινησιοθεραπεία, μάλαξη, κλπ), τόσο απλά», δηλώνει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Πέτρος Λυμπερίδης.


Όπως επισημαίνει, τα επαγγέλματα του ιατρού και του φυσικοθεραπευτή είναι νομοθετικώς ρυθμιζόμενα επαγγέλματα, δηλαδή για να τα ασκήσει κάποιος πρέπει να κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος αντίστοιχη με το επάγγελμα. «Ως πότε το Υπουργείο Οικονομικών θα παρέχει κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, νομιμοποιώντας επιτήδειους που γίνονται επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο;» διερωτάται ο πρόεδρος του ΠΣΦ.


Σημειώνεται ότι τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας πρέπει να έχουν αναρτημένη την πινακίδα «ΝΟΜΙΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ» που χορηγείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών. Οποιοσδήποτε άλλος χώρος λειτουργεί και παρέχει υπηρεσίες σχετικές με τη φυσικοθεραπεία είναι παράνομος.


Ο ΠΣΦ καλεί το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους αντίστοιχους συλλόγους ΝΠΔΔ (Ιατρών και Φυσικοθεραπευτών), να δώσει τέλος σε αυτό το ανεπαρκές θεσμικό πλαίσιο και να μη χορηγεί ΚΑΔ χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά της άδειας άσκησης επαγγέλματος και της βεβαίωσης εγγραφής στον αντίστοιχο επαγγελματικό σύλλογο.


Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ygeia/story/1168401/oikos-anoxis-vaftistike-iatreio-kinisiotherapeias-sta-kagkela-oi-fysikotherapeytes
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here