Δανία-κορωνοϊός: Ετοιμάζει το ψηφιακό διαβατήριο για τους εμβολιασμένους - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 04, 2021

Δανία-κορωνοϊός: Ετοιμάζει το ψηφιακό διαβατήριο για τους εμβολιασμένους


Ο υπουργός Οικονομικών Morten Boedskov δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι “σε τρεις, τέσσερις μήνες, το ψηφιακό διαβατήριο κορόνα θα είναι έτοιμο για χρήση, για παράδειγμα, σε επαγγελματικά ταξίδια”. “Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μας να είμαστε σε θέση να επανεκκινήσουμε τη Δανική κοινωνία ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να επιστρέψουν στην πορεία τους. Πολλές δανικές επιχειρήσεις είναι παγκόσμιες επιχειρήσεις με όλο τον κόσμο ως αγορά”, πρόσθεσε. Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει σχεδόν πλήρη διακοπή στα διεθνή ταξίδια καθώς οι χώρες προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.


Οι μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, για παράδειγμα, πετούν το ένα δέκατο της κανονικής κυκλοφορίας τους. Η παρουσίαση της δανικής κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε από κοινού με εκπροσώπους των κυριότερων επιχειρηματικών οργανώσεων, της Συνομοσπονδίας Δανικών Βιομηχανιών, η οποία εκπροσωπεί τις σημαντικές επιχειρήσεις της Δανίας, και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Δανίας. Η Δανία όπως και οι γειτονικές σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες, τα τελευταία χρόνια έχει κινηθεί προς ένα πλήρως ψηφιακό σύστημα για τη μείωση της γραφειοκρατίας με ηλεκτρονικές πλατφόρμες που υποστηρίζουν την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και ψηφιακές υπογραφές για να επιτρέψουν τις επικοινωνίες χωρίς χαρτί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εν τω μεταξύ, εξετάζει τις προτάσεις για την έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού, προκειμένου να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να μεταβούν ταχύτερα στους προορισμούς διακοπών τους και να αποφύγουν ένα ακόμα καταστροφικό καλοκαίρι για τον τουριστικό τομέα της Ευρώπης. Ωστόσο, το εκτελεστικό σκέλος της ΕΕ δήλωσε προς το παρόν ότι τέτοια πιστοποιητικά θα χρησιμοποιούνται μόνο για ιατρικούς σκοπούς, για παράδειγμα για την παρακολούθηση των πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών των εμβολίων.









ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες