Συντάξεις: Νέα καθυστέρηση για τα αναδρομικά - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021

Συντάξεις: Νέα καθυστέρηση για τα αναδρομικά

Νέα καθυστέρηση έρχεται στην πληρωμή για τα αναδρομικά των συντάξεων. Πρόκειται για τα τέσσερα πακέτα αναδρομικών τα οποία σχεδιάζεται να καταβληθούν στο διάστημα αυτό, προκαλώντας πάντως τις έντονες αντιδράσεις από τους φορείς των συνταξιούχων λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που έχει σημειωθεί με τις συνεχείς αναβολές στην πληρωμή τους από το υπουργείο Εργασίας.


Η νέα καθυστέρηση στα αναδρομικά στις συντάξεις θεωρείται δεδομένη και η πληρωμή πάει πλέον για τον Μάιο.


Πληροφορίες αναφέρουν για τους δικαιούχους συνταξιούχους άνω των 30 συντάξιμων ετών ότι πρώτα θα καταβληθούν οι αυξήσεις και στη συνέχεια τα αναδρομικά (για το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2019).


Αν οι αυξήσεις δοθούν με τις συντάξεις Απριλίου τότε τα αναδρομικά θα καταβληθούν με τις συντάξεις Μαΐου. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και νέα καθυστέρηση.


Οσον αφορά τα αναδρομικά των κληρονόμων οι δύο επόμενες φάσεις που ακολουθούν προβλέπουν ότι:


Στις 10 Μαρτίου 2021 θα πληρωθούν οι κληρονόμοι που θα υποβάλουν οριστικά τα απαιτούμενα έγγραφα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021. Η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου είναι ενδεικτική και η ηλεκτρονική υπηρεσία θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή δικαιολογητικών και μετά την ημερομηνία αυτή εφόσον καθυστερήσει η έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών.


Στις 12 Απριλίου 2021 θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε όσους έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη.


Αναδρομικά έως και ενός έτους και αύξηση 75% στη μηνιαία σύνταξή τους θα λάβουν, με σημαντική καθυστέρηση οι κατηγορίες συνταξιούχων που εργάζονται. Κι αυτό γιατί θα μειωθεί το «πέναλτι» στο 30% αναδρομικά από τη σύνταξη Μαρτίου 2020, όταν τέθηκε σε ισχύ με βάση τον νέο ασφαλιστικό νόμο Βρούτση (Ν. 4670/2020).

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/oikonomia/item/81404-syntakseis-nea-kathysterisi-gia-ta-anadromika
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here