Καταγγελία -Περιφέρεια Αττικής: «Παρέδωσε σάπιο κρέας σε απόρους στη Σαλαμίνα» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 23, 2021

Καταγγελία -Περιφέρεια Αττικής: «Παρέδωσε σάπιο κρέας σε απόρους στη Σαλαμίνα»


Σε μία σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε μία 45χρονη μητέρα ενώπιον των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών αναφορικά με χαλασμένο κρέας που φέρεται να προμηθεύτηκε από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD).


Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο επιδοτείται από την ΕΕ και για το Φεβρουάριο αφορούσε στη διανομή τροφίμων και είδη ανάγκης σε 11.174 ωφελούμενους στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων.

Όπως καταγγέλλει στη μηνυτήρια αναφορά η 45χρονη μητέρα – η οποία κατατέθηκε μέσω της δικηγόρου της Μαρία Σπυράκη, – όλα έγιναν την περασμένη Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου όταν η ίδια παρέλαβε από τους εθελοντές εργαζόμενους στα ΤΕΒΑ Σαλαμίνας «δύο καφάσια με κατεψυγμένο κρέας» συνολικού βάρους 16 κιλών, συσκευασμένα σε μερίδες του ενός κιλού.

Στη συνέχεια, μετέβη όπως καταγγέλλει στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται λίγα λεπτά από τον χώρο παραλαβής των κρεάτων με αυτοκίνητο. Αμέσως τα τοποθέτησε στην κατάψυξη του ψυγείου.


Την Κυριακή το πρωί η 45χρονη άνοιξε την κατάψυξη και έβγαλε μία νάιλον συσκευασία χοιρινού κρέατος του ενός κιλού, η οποία στην ετικέτα της ανέφερε «προέλευση Ολλανδία, ημερομηνία παραγωγής 10/02/2021, ανάλωση έως 02/03/2021», προκειμένου να το μαγειρέψει.

Ωστόσο όπως καταγγέλλει, «αμέσως μόλις άνοιξα το σακουλάκι εμφανίστηκε στο χώρο της κουζίνας μια δυσοσμία», ενώ καθώς περνούσε η ώρα και ξεπάγωνε το κρέας «η δυσοσμία αυτή γινόταν όλο και πιο έντονη, και το κρέας άρχισε να εμφανίζει στην επιφάνειά του μια μορφή γλίτσας».

Όπως καταγγέλλει, μετά από λίγο διαπίστωσε πως «το κρέας που βρισκόταν μέσα στο αεροστεγώς σφραγισμένο σακουλάκι ήταν σάπιο και ως εκ τούτου η δυσοσμία προερχόταν από το ίδιο το σάπιο – αλλοιωμένο κρέας». Το ίδιο συνέβαινε και με τις άλλες μερίδες που είχε τοποθετήσει στην κατάψυξη του ψυγείου.

Μετά από λίγο η ίδια κατήγγειλε το γεγονός στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. Έπειτα από λίγo, επικοινώνησε μαζί της και άλλη μία γυναίκα η οποία φέρεται να την ενημέρωσε ότι επίσης είχε προμηθευτεί από τα ΤΕΒΑ Σαλαμίνας ακατάλληλο κρέας.


«Η διάθεση των σάπιων κρεάτων από το ΤΕΒΑ Σαλαμίνας στους ωφελούμενους του προγράμματος, οι οποίοι είναι ευπαθής ομάδα ως άποροι, ξεπερνά κάθε όριο κοινωνικής απαξίας. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν αδέκαστοι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, οι οποίοι με τις ενέργειές τους θα σπάσουν αυτό το απόστημα και θα εντοπίσουν τις ευθύνες των αρμοδίων» τονίζει στο Documento, η δικηγόρος της 45χρονης, Mαρία Σπυράκη.



Tι είπε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος

Ήδη για το θέμα έχει δοθεί εντολή για διεξαγωγή έρευνας από τις αρμόδιες αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί και ο Δήμος Σαλαμίνας έπειτα από έγγραφο που απέστειλε το ΑΤ Σαλαμίνας. Σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας, Γιώργο Παναγόπουλο μας επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε από το ΑΤ Σαλαμίνας και έχει προχωρήσει ήδη στις δέουσες ενέργειες.


Όπως σημείωσε, «εμείς ως Δήμος είμαστε αρμόδιοι για την ποσοτική παραλαβή των προϊόντων και τη διανομή τους και όχι για την ποιότητα τους». Πράγματι η ευθύνη δεν είναι του Δήμου Σαλαμίνας καθώς το συγκεκριμένο Πρόγραμμα το τρέχει η Περιφέρεια Αττικής. Ήδη στους ωφελούμενους έχει πάει SMS από το Δήμο Σαλαμίνας το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Παρακαλούμε όπως ελέγξετε τα προϊόντα ΤΕΒΑ που διανεμήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα καθώς υπήρξε αναφορά για αλλοιωμένα τρόφιμα», επισημαίνεται στο μήνυμα.

Πηγή: Documento

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες