Κακοκαιρία «Μήδεια»: Δεκάδες περιοχές στο σκοτάδι – Κίνδυνος να μείνουν χωρίς ρεύμα όλο το βράδυ - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, Φεβρουαρίου 16, 2021

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Δεκάδες περιοχές στο σκοτάδι – Κίνδυνος να μείνουν χωρίς ρεύμα όλο το βράδυ


Τα δέντρα που σπάνε από το βάρος του χιονιού παρασύρουν καλώδια της ΔΕΗ ή πέφτουν ακόμα και πάνω στις κολώνες καταστρέφοντας το δίκτυο – Δύσκολη η προσέγγιση των συνεργείων για να επιδιορθώσουν τις βλάβες με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν και με το φως του ήλιου να υποχωρεί

Σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία «Μήδεια», με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην Αττική και την Εύβοια. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο μόνο στα Βόρεια προάστεια της Αθήνας έχουν πέσει περισσότερα από 600 δέντρα στο δίκτυο της ΔΕΗ.


Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της Αττικής, όπως Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου, Άγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση.

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών μαζί με ενισχυμένες δυνάμεις συνεργαζόμενων εργολάβων από γειτονικές περιοχές, για την επανηλεκτροδότηση χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση έως το βράδυ των χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς ‘Αγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας αποκαθιστώντας τις εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr εδώ και τρεις ημέρες είναι χωρίς ρεύμα τα χωριά Αγία Άννα και Κερασιά στη Βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διονύσου, Γιάννη Καλαφατέλη, που έχει πληγεί περισσότερο από τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στις περισσότερες περιοχές του δήμου, καθώς παραμένουν για δεύτερη ημέρα χωρίς ρεύμα. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καλαφατέλης, τόνισε ότι είναι περισσότερα από 250 τα δέντρα που έχουν πέσει και πως είναι εκατοντάδες οι οικογένειες που μένουν χωρίς ρεύμα για δεύτερο 24ωρο και με τέτοιες συνθήκες. Οι βλάβες είναι πολλές και τα συνεργεία δεν επαρκούν, ενώ επισήμανε και τον κίνδυνο να υπάρξουν πλέον διακοπές και στην υδροδότηση.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η πρωτοφανής κακοκαιρία συνεχίζει να προκαλεί αρκετές ζημιές στο Δίκτυο κυρίως από την πτώση δέντρων.

Σε αναλυτική ενημέρωση που έκανε, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την κακοκαιρία, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή είναι μία σειρά Δήμων που επηρεάζονται, κατά κύριο λόγο στα βόρεια προάστια, εξαιτίας 15 γραμμών μέσης τάσης που έχουν πέσει.

Ο κ. Μάνος κάλεσε τους πολίτες να δηλώνουν τη βλάβη τους στα σημεία που είναι ούτως, ώστε όπως είπε, «να έχουμε εικόνα και των μικρότερων βλαβών στην χαμηλή τάση, είτε στο τηλεφωνικό μας κέντρο είτε στο “myapp ΔΕΔΔΗΕ”, είτε στην ιστοσελίδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, μόνο τη χθεσινή ημέρα υπήρξαν περισσότερες από 200 περιπτώσεις πτώσης δέντρων και πάνω από 700 βλάβες οι οποίες αντιμετωπίστηκαν.


Επίσης ανέφερε ότι μεμονωμένα προβλήματα που αντιμετωπίζονται, υπάρχουν σε ορισμένα νησιά όπως η Αμοργός και η Ικαρία και κάποιες πτώσεις τάσης στην Κρήτη. «Υπήρχε μεγάλο θέμα στη Βόρεια Εύβοια όπου στείλαμε 14 συνεργεία και πλέον των 50 ατόμων και διψήφιο αριθμό ειδικών μηχανημάτων ούτως ώστε να μαζευτεί και το θέμα της Βόρειας Εύβοιας. Καταλαβαίνετε ότι λόγω της μεγάλης έκτασης των φαινομένων δεν είναι εφικτό να μεταφέρεις κόσμο από περιοχές σε περιοχές. Αυτή τη στιγμή είναι ανακουφισμένη Μακεδονία-Θράκη γιατί έχει φύγει το φαινόμενο, αλλά δεν μπορεί να κατέβει κόσμος από τη Μακεδονία – Θράκη στην Αττική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο τη χθεσινή ημέρα υπήρξαν περισσότερες από 200 περιπτώσεις πτώσης δέντρων και πάνω από 700 βλάβες οι οποίες αντιμετωπίστηκαν. «Η χθεσινή μέρα έκλεισε ξεκίνησε με 40 γραμμές με τάσεις πεσμένες και το βράδυ είχε ουσιαστικά μηδενιστεί στα περισσότερα. Σήμερα ξεκινήσαμε με 15 γραμμές, τις οποίες αυτές 15 γραμμές παλεύουμε σε αυτές τις συνθήκες, το προσωπικό μας και οι συνεργαζόμενοι εργολάβοι. Κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες στην Αττική, είναι πάνω από 600 άτομα σε 24ωρη βάση πλέον υπερωριών κλπ προσπαθούν να δώσουν ρεύμα στα σπίτια των ανθρώπων. Η κατάσταση είναι σίγουρα δύσκολη», ανέφερε ο κ. Μάνος.
Βοήθεια από την ΕΥΔΑΠ

Με δικά της ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη (γεννήτριες) προσπαθεί η ΕΥΔΑΠ να λειτουργήσει τα αντλιοστάσια σε περιοχές του Λεκανοπεδίου όπου υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας, Χάρης Σαχίνης.

Πρόκειται για περιοχές που τα αντλιοστάσια βρίσκονται σε υψηλά σημεία όπως η Πετρούπολη όπου το πρόβλημα που υπήρχε ήδη αποκαταστάθηκε, το Ψυχικό, τα Γλυκά Νερά, η Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη η Αγία Παρασκευή και η Άνοιξη. Στην Άνοιξη μάλιστα έχουν σταλεί και γερανοί για να απομακρύνουν πεσμένα δέντρα γιατί έχει διακοπεί η πρόσβαση στο αντλιοστάσιο.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ το συντομότερο δυνατό θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και θα λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια και θα επανέλθει κανονικά η υδροδότηση.
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια των σοβαρών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει
και συνεχίζει να δημιουργεί στο Δίκτυο η σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια,
ανακοινώνει ότι προβλήματα ηλεκτροδότησης σήμερα μεσημέρι της 16ης
Φεβρουαρίου παρουσιάζονται στις εξής περιοχές:

Στην Αττική στις περιοχές Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου,
Άγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια,Κάτω
Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο
Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι,
Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας,
Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση. Η πλειοψηφία των βλαβών αφορά σε ζημιές στο
Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν υπό το βάρος του χιονιού.
Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ ενισχυμένο από το πρωί με
συνεργαζόμενους εργολάβους από γειτονικές περιοχές, συνεχίζει πυρετωδώς
τις εργασίες έχοντας επανηλεκτροδοτήσει τα μεγαλύτερα με βάση τον
πληθυσμό χωριά όπως Κεχριές, Ροβιές, Μαντουδι και Προκόπι, ενώ συνεχίζουν
με στόχο την επανηλεκτροδότηση έως το βράδυ των χωριών από το κεντρικό
τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και
τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας αποκαθιστώντας τις εκτεταμένες ζημιές στο
Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού και υπογραμμίζει πως όλο το
τεχνικό προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια
κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη
επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών. Η πρωτοφανής κακοκαιρία συνεχίζει
να προκαλεί αρκετές ζημιές στο Δίκτυο κυρίως από την πτώση δέντρων.Πηγή

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here