Απαγορεύονται οι ουρές πελατών μέσα και έξω από τα καταστήματα εστίασης - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021

Απαγορεύονται οι ουρές πελατών μέσα και έξω από τα καταστήματα εστίασης

Τα συνεχιζόμενα φαινόμενα συγχρωτισμού στην αγορά και στους χώρους εστίασης έφεραν αυστηροποίηση των μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης.


Συγκεκριμένα, απαγορεύτηκε η παραμονή των πελατών στον εξωτερικό και στον εσωτερικό χώρο επιχειρήσεων εστίασης, με σκοπό να περιοριστούν οι ουρές και ο συνωστισμός αρκετών ανθρώπων σε μικρούς χώρους.


Αξίζει να σημειωθεί πως η ρύθμιση αυτή, ισχύει και για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο επιτήρησης («κίτρινο»), αλλά και για τις περιοχές που είναι στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου – δηλαδή στο«κόκκινο».


Ειδικότερα, τροποποιείται με το σημείο 17 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1  της Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00» (ΦΕΚ Β’ 341).


Πλέον αναφέρει ότι «οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και κάθοδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην παρούσα, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών».


Πηγή: https://www.in.gr/2021/02/01/economy/oikonomikes-eidiseis/apagoreyontai-oi-oures-pelaton-mesa-kai-ekso-apo-ta-katastimata-estiasis/
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here