ΟΑΕΔ: Νέα δίμηνη παράταση στα επίδομα ανεργίας - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2021

ΟΑΕΔ: Νέα δίμηνη παράταση στα επίδομα ανεργίας


ΟΑΕΔ: Την παράταση όλων των επιδομάτων ανεργίας για άλλους δύο μήνες για όσους έληξε το επίδομα ανεργίας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στο lockdown ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι ένας από τους λόγους, πέραν του υγειονομικού, για τους οποίους επιβάλλεται, είναι ότι «αν και στην οικονομία αφήσουμε το πράγμα να εξελιχθεί χωρίς έλεγχο δεν θα υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις» σημείωσε.


Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας σήμερα θα ανακοινωθούν μέτρα για τα επιδόματα ανεργίας και τις αναστολές των εργαζομένων ενώ πρόσθεσε ότι θα εξακολουθήσουν να δίνεται το επίδομα των 534 ευρώ στους εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας ώστε να μην απολύονται.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας «η ενίσχυση που έχει δοθεί από την κυβέρνηση ξεπερνά το μέσο όρο της ΕΕ σημειώνοντας ότι μόνο από το υπουργείο Εργασίας έχουν δοθεί 3,5 δισ. ευρώ σε ανέργους για την στήριξη της εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας».

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται μελέτη για την επόμενη μέρα για την εργασία, την κατάρτιση και την επιδοτούμενη απασχόληση.

«Από τις πρώτες μέρες έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε για την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα της πανδημίας. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα να αξιοποιήσουμε όλα τα κονδύλια που έχουμε από την Ε.Ε.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.


Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη θα δοθεί προτεραιότητα στην εστίαση, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για την επιδοτούμενη απασχόληση και τα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης. «Θα στηριχθούν σε αυτά τα προγράμματα για την επόμενη μέρα και θα δοθεί έμφαση και σε απόκτηση προσόντων» σημείωσε.

Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις ο κ. Χατζηδάκης παραδέχτηκε πως το κράτος δεν υπερηφανεύεται για τις επιδόσεις του στον τομέα αυτό.

«Έχουμε 155.000 κύριες, περίπου τόσες επικουρικές και παράλληλες συντάξεις που εκκρεμούν. Κάνουμε προσπάθεια με τροπολογία στη Βουλή να αποδοθεί ένας αριθμός εθνικών συντάξεων» και συμπλήρωσε πως «σε τρεις επόμενες φάσεις μέσα στο 2021 θα δοθεί σύνταξη ψηφιακά σε ποσοστό 80% με 85% για τις νέες συντάξεις».

«Έχουν ανακοινωθεί επιπλέον 10 μέτρα για το θέμα και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του κράτους ενώ υπογράμμισε ότι σε δύο μήνες ο ΕΦΚΑ θα μπορεί να καταβάλλει τις εθνικές συντάξεις» κατέληξε.



Πηγή

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here