Μεγάλη προσοχή: Καταγγελίες για τηλεφωνικές απάτες – Τα νούμερα που πρέπει να αποφεύγετε - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Φεβρουαρίου 06, 2021

Μεγάλη προσοχή: Καταγγελίες για τηλεφωνικές απάτες – Τα νούμερα που πρέπει να αποφεύγετε


Δύο και τρεις φορές την ημέρα, ακόμη και τη νύχτα, τηλεφωνούν προσποιούμενοι εκπροσώπους μεγάλων ξένων εταιριών – Δείτε ποια είναι τα κακόβουλα νούμερα από το εξωτερικό.
Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχθηκαν στο LamiaReport από αναγνώστες από Λαμία και άλλες περιοχές, ότι ενοχλούνται κατ’ επανάληψη τα σταθερά τους – κυρίως – τηλέφωνα από αριθμούς που παραπέμπουν σε άλλες χώρες!

Οι οχλήσεις είναι καθημερινές και δύο ή τρεις φορές την ημέρα και επιπλέον κάποια σε πολύ ακατάλληλες ώρες. Συνήθως η φωνή στην άλλη γραμμή μιλάει αγγλικά αλλά και Ελληνικά και αναφέρει ότι εκπροσωπεί την google ή τη Microsoft, τουλάχιστον στις περιπτώσεις που μας έχουν καταγγείλει, καθώς υπάρχουν ακόμη πολλές περιπτώσεις που οι αναγνώστες μας δε σήκωσαν το τηλέφωνο.
Σε κάποιες από αυτές δεν υπήρξε συνεννόηση, λόγω γλώσσας, σε άλλες όμως ζητούν κάποιες ρυθμίσεις στον υπολογιστή και στους λογαριασμούς που χρησιμοποιείτε στις παραπάνω εταιρίες.

Η υπόθεση έχει καταγγελθεί και στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς πρέπει να ελεγχθεί αν υπάρχουν και κρυφές χρεώσεις.

Από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχει κάποια καμπάνια ή έρευνα από τις συγκεκριμένες εταιρίες που να δικαιολογούν τόσο τηλεφωνήματα και στοχευμένα στην περιοχή της Φθιώτιδας για αυτό θα επιμείνουμε στις συμβουλές της Ελληνικής Αστυνομίας που αναφέρουν, ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΠΟΤΕ άγνωστα άτομα από το τηλέφωνο και μη δίνετε ΠΟΤΕ όταν σας ζητούν αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και οποιονδήποτε κωδικό.

Συνήθως οι απατεώνες αναζητούν ηλικιωμένους ανθρώπους που δε γνωρίζουν από τεχνολογία και προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε κάποια απόρρητα στοιχεία, όπως οι κωδικοί e-banking, που οι περισσότεροι έχουμε αποθηκευμένους στους browser που χρησιμοποιούμε.
Ζητήστε από την εταιρεία σας έναν τρόπο να προωθείτε τα «περίεργα» τηλέφωνα (πατώντας «#» και «0») σε κάποιον συγγενή σας και ποτέ μη συνεχίζετε τη συζήτηση όταν είναι έξω από το πεδίο γνώσης σας…

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι όταν βλέπετε νούμερο από το εξωτερικό να μην σηκώνετε το τηλέφωνο και να απορρίπτεται κατευθείαν την κλήση.

Δείτε μερικά από τα τηλέφωνα που πρέπει να αποφεύγετε:

0441977730662
0441698884059
0441348873941
0441236430665
0447404114192
0441284700676
0441570481674

και άλλα παρόμοια

Πηγή: lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες