Έτσι δεν μαυρίζουν τα κομμένα φρούτα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2021

Έτσι δεν μαυρίζουν τα κομμένα φρούτα

Πιθανότατα να έχετε ακούσει ότι μερικές σταγόνες λεμονιού μπορούν να κρατήσουν τις φέτες μήλου φρέσκιες και λαχταριστές στην όψη.


Το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα πετυχαίνουμε και με έναν δεύτερο τρόπο, εξίσου απλό, χωρίς επίδραση ωστόσο στη γεύση των φρούτων: αναμειγνύουμε 1 μέρος μέλι σε 2 μέρη νερού.


Γιατί τόσο το λεμόνι όσο και το μέλι αποτρέπουν τα κομμένα φρούτα από το μαύρισμα;


Το κιτρικό οξύ και η βιταμίνη C του λεμονιού, αλλά και ένα πεπτίδιο στο μέλι, επιβραδύνουν την οξείδωση, τη φυσική διαδικασία που προκαλεί τον αποχρωματισμό των φρούτων.






Πηγή: https://www.newsbeast.gr/geuseis/arthro/6956456/etsi-de-tha-mavrizoun-ta-kommena-frouta
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here