Συμβαίνει και στη Γερμανία: Σάλος με πολιτικούς, ιερείς, αστυνομικούς που παρέκαμψαν τη σειρά εμβολιασμού - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, Φεβρουαρίου 13, 2021

Συμβαίνει και στη Γερμανία: Σάλος με πολιτικούς, ιερείς, αστυνομικούς που παρέκαμψαν τη σειρά εμβολιασμού


Έχει συμβεί στην Ελλάδα να παρακαμφθεί η σειρά εμβολιασμού, έχει συμβεί και αλλού, δεν είναι ούτε η Γερμανία η εξαίρεση. Κι εκεί, η σειρά στους εμβολιασμούς, έχει σε κάποιες περιπτώσεις παρακαμφθεί.
Πολιτικοί κρατιδίων, ιερείς, αστυνομικοί και πυροσβέστες εμβολιάστηκαν εκτός σειράς προτεραιότητας. Τους εμβολιασμούς εκτός σειράς σε διάφορες περιοχές της Γερμανίας αποκαλύπτει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa)!

Σε τουλάχιστον εννέα ομόσπονδα κρατίδια, πολλά άτομα εμβολιάστηκαν χωρίς να υπάρχει λόγος προτεραιότητας, επειδή, όπως επισημαίνεται, κάποιες δόσεις από το εμβόλιο είχαν περισσέψει και υπήρχε ο κίνδυνος να χαθούν. Το εμβόλιο, διευκρινίζεται, πρέπει να αραιωθεί πριν από την χορήγησή του και μπορεί να διατηρηθεί μόνο για λίγες ώρες. Εάν κάποιοι ακυρώσουν το ραντεβού τους, στο τέλος της ημέρας οι αντίστοιχες δόσεις περισσεύουν, αλλά δεν υπάρχει, όπως εξηγεί το dpa, κάποια κεντρική ρύθμιση για το θέμα.
Ενδεικτικά, στο Χάλε της Σαξονίας – Άνχαλτ, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μπερντ Βίγκαντ, έγινε προσπάθεια οι επιπλέον δόσεις να χορηγηθούν σε άλλα άτομα πρώτης προτεραιότητας. Όταν αυτό δεν επετεύχθη, μέσω κλήρωσης, επελέγησαν κάποια άτομα, μεταξύ των οποίων και δέκα δημοτικοί σύμβουλοι.


Σε άλλη περίπτωση, ο περιφερειακός διοικητής του Ζάαλεκράις Χάρτμουτ Χαντσακ δήλωσε ότι εμβολιάστηκε με τη μία δόση που περίσσεψε από κλινική που εμβολίαζε τους εργαζομένους της.

Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί στην Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία και στην Βαυαρία με δημάρχους και περιφερειακούς πολιτικούς, ενώ στο Άουγκσμπουργκ εμβολιάστηκαν ο Επίσκοπος της περιοχής και ένας ακόμη ιερέας, με την δικαιολογία ότι εργάζονται και ως πάστορες σε οίκους ευγηρίας.

Σε άλλες περιοχές, όπως στην Ρηνανία-Παλατινάτο και στην Σαξονία, οι πλεονάζουσες δόσεις εμβολίου χορηγήθηκαν σε αστυνομικούς και πυροσβέστες, ενώ στο Βερολίνο, η Γερουσία έχει αποφασίσει, όσες δόσεις περισσεύουν, να χορηγούνται στο προσωπικό των εμβολιαστικών κέντρων, συμπεριλαμβανομένων και των αστυνομικών. Στη Βρέμη εμβολιάζονται αντίστοιχα εργαζόμενοι στις υπηρεσίες διασωστών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here