ΛΟΥΤΡΑΚΙ: «Ξεκλειδώνει» το σιδηροδρομικό έργο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2021

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: «Ξεκλειδώνει» το σιδηροδρομικό έργο

Μετά από καθυστερήσεις σχεδόν δύο ετών φαίνεται ότι η σιδηροδρομική γραμμή Ισθμού-Λουτρακίου ξαναμπαίνει εκ νέου «στις ράγες».


Σύμφωνα με ανθρώπους που παρακολουθούν τη διαδικασία και σχετίζονται με την περιοχή στην οποία υλοποιείται το έργο, κατόπιν παρεμβάσεων από τον αρμόδιο φορέα της ΕΡΓΟΣΕ έχουν ξεπεραστεί προβλήματα, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, που είχαν ανακύψει με απαλλοτριώσεις και ελλιπείς μελέτες και το project που θα συνδέσει το Λουτράκι με την κυρίως σιδηροδρομική γραμμή συνεχίζεται υπό καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις.


Βάσει των προ 2ετίες-3ετίας ανακοινώσεων, πρόκειται για το έργο «Κανονικοποίηση της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμού-Λουτρακίου με ηλεκτροκίνηση (Α.Δ. 1509)», με την ολοκλήρωση του οποίου θα συνδεθεί το Λουτράκι με το βασικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Η προβλεπόμενη δαπάνη του έργου, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Υπηρεσίας, ανέρχονταν σε 12 εκατ. ευρώ χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ανάδοχος είχε ανακηρυχθεί κοινοπραξία υπό τον όμιλο Μυτιληναίου.


Αντικείμενο του έργου είναι η μετατροπή της υφιστάμενης μονής μετρικής γραμμής Ισθμού – Λουτρακίου σε κανονικού εύρους ηλεκτροκινούμενη γραμμή και η τελική σύνδεσή της, στην περιοχή του Ισθμού, με την υπάρχουσα Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων (ΣΓΥΤ) του Προαστιακού Σιδηροδρόμου που λειτουργεί μεταξύ Κιάτου – Κορίνθου και Αεροδρομίου.






Πηγή: https://www.insider.gr/epiheiriseis/155824/xekleidonei-sidirodromiko-ergo-sto-loytraki
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες