Cecil Hotel: Το ξενοδοχείο του θανάτου – Κάθε δωμάτιο γεμάτο φόνους και αυτοκτονίες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Φεβρουαρίου 06, 2021

Cecil Hotel: Το ξενοδοχείο του θανάτου – Κάθε δωμάτιο γεμάτο φόνους και αυτοκτονίες

 


Τρόμος, θάνατος, αυτοκτονίες. Serial Killers και αίμα. Το Cecil Hotel στο Λος Άντζελες διεκδικεί και κερδίζει επάξια τον τίτλο του «Στοιχειωμένου Ξενοδοχείου»!

Το πολυτελές λόμπι, τα μαρμάρινα δάπεδα, τα εντυπωσιακά αγάλματα, οι αστραφτεροί πολυέλαιοι και τα χαμόγελα των υπαλλήλων στη ρεσεψιόν δείχνουν την χλιδή που ονειρεύονταν όλοι όταν το Cecil Hotel «ξεπήδησε» μέσα στην καρδιά του Λος Άντζελες. Τη συνέχεια δεν την φανταζόταν κανείς…

To εμβληματικό λόμπι

Πολλαπλές αυτοκτονίες, άγριες δολοφονίες και επισκέψεις από δύο διαβόητους serial killers συνθέτουν την εικόνα του πιο ανατριχιαστικού ξενοδοχείου στο Λος Αντζελες, το οποίο πολλοί στις ΗΠΑ το αποκαλούν «Ξενοδοχείο Θάνατος».
Χτίστηκε στην πιο «μαύρη» εποχή

Το Cecil εγκαινιάστηκε το μακρινό 1927 σε μια εποχή που οι ΗΠΑ βυθίζονταν στην Μεγάλη Ύφεση και η γειτονιά, όπου βρίσκεται, στο κέντρο του Λος Άντζελες, άρχισε να έλκει σαν μαγνήτης τους παρίες και τα πολύ χαμηλά κοινωνικά στρώματα.



Οι «μαύρες» σελίδες στο Cecil άρχισαν να γράφονται νωρίς. Μόλις το 1931, βρέθηκε νεκρός ο Γ.Κ. Νόρτον, κάτοικος του Μανχάταν, που κατάπιε χάπια με δηλητήριο. Μία εβδομάδα νωρίτερα είχε κάνει check-in με ψεύτικο όνομα.

Το 1934 ο στρατιωτικός γιατρός Λούις Μπόρντεν έκοψε τον λαιμό του με ξυράφι, ενώ δέκα χρόνια αργότερα άρχισαν οι δολοφονίες, όταν η 19χρονη Ντόροθι Πάρσελ πέταξε από το παράθυρο του δωματίου της το νεογέννητο μωρό της.

Νεκρές γυναίκες βρέθηκαν ακόμα και στη μαρκίζα του ξενοδοχείου, ενώ πολλοί θάνατοι άγγιζαν τα όρια του μυστηρίου.

Συνολικά 11 αυτοκτονίες σημειώθηκαν στο «Ξενοδοχείο του θανάτου».


Η θρυλικότερη δολοφονία στην ιστορία

Μέχρι και σήμερα δεν έχει διαλευκανθεί ο άγριος φόνος της Ελίζαμπεθ Σορτ το 1947.

Η 22χρονη ηθοποιός, που έγινε γνωστή ως «Μαύρη Ντάλια», εθεάθη, σύμφωνα με αστικό μύθο που δεν έχει επιβεβαιωθεί, να πίνει ποτό στο «Cecil Hotel» πριν βρεθεί σε κοντινή περιοχή, με το σώμα της κατακρεουργημένο και τον δολοφόνο να έχει σχηματίσει με μαχαίρι ένα «σατανικό χαμόγελο» στο πρόσωπό της.
dahlia.jpgH «Μαύρη Ντάλια»

Από τους υπόλοιπους φόνους ξεχωρίζει η δολοφονία το 1964 της Γκόλτι Οσγκουντ, που ήταν γνωστή και ως «η κυρία των περιστεριών», καθώς τάιζε τα περιστέρια στην κοντινή πλατεία Πέρσινγκ πριν τη βιάσει, τη στραγγαλίσει και τη μαχαιρώσει, ο δολοφόνος της, ο οποίος δεν συνελήφθη ποτέ.
Το μέρος που λάτρευαν οι serial killers

Ο θρύλος του Cecil γίνεται ακόμη πιο ανατριχιαστικός, καθώς για κάποιον ανεξήγητο λόγο αποτέλεσε τόπο διαμονής των serial killers Ρίτσαρντ Ραμίρεζ το 1985 και Τζακ Αντεργουέγκερ το 1991.



Ο Ρίτσαρντ Ραμίρεζ, που τρομοκρατούσε τις περιοχές του Λος Άντζελες και του Σαν Φρανσίσκο και τον οποίο τα αμερικανικά ΜΜΕ είχαν βαφτίσει “Night Stalker”, έμεινε για αρκετές εβδομάδες στο Cecil, αφού στα σκοτεινά σοκάκια πίσω από το ξενοδοχείο μπορούσε να ξεφορτώνεται τα αιματοβαμμένα ρούχα θυμάτων του χωρίς να γίνεται αντιληπτός.
O Ραμίρεζ

Μάλιστα, μια βραδιά πέρασε την είσοδο του «Cecil Hotel», γεμάτος αίματα, χωρίς να του δώσει σημασία κανείς.

Δολοφόνησε συνολικά 13 άτομα και συνελήφθη το 1985. Καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά πέθανε το 2013 από λέμφωμα προτού προλάβει να οδηγηθεί στην ηλεκτρική καρέκλα.

Λίγα χρόνια αργότερα ένας άλλος serial killer πήγε να μείνει στο ίδιο ξενοδοχείο. Ο Τζακ Ούντερβεγκερ, που είχε καταδικαστεί το 1975 στην πατρίδα του και αποφυλακίστηκε το 1990, έφθασε τον επόμενο χρόνο στο Λος Άντζελες για να γράψει για λογαριασμό ενός αυστριακού περιοδικού για την εγκληματικότητα στην αμερικανική μεγαλούπολη της δυτικής Ακτής και για τις διαφορές στον τρόπο που αντιμετώπιζαν την πορνεία οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι.
Johann-Jack-Unterweger.jpgΟ Τζακ Ούντερβεγκερ

Στο διάστημα που ήταν στο Λος Άντζελες, δολοφονήθηκαν τρεις ιερόδουλες με τον ίδιο τρόπο που ο Ούντερβεγκερ είχε σκοτώσει το πρώτο θύμα του -κι άλλα επτά στην Αυστρία, οι φόνοι των οποίων του αποδόθηκαν αργότερα-. Συνελήφθη από το FBI στο Μαϊάμι το 1992 και εκδόθηκε αργότερα στην Αυστρία, όπου καταδικάστηκε σε ισόβια. Το ίδιο εκείνο βράδυ κρεμάστηκε στο κελί του.
Το θρίλερ με την Καναδή φοιτήτρια

Η πιο πρόσφατη τραγωδία στο Cecil εκτυλίχθηκε το 2013. Θύμα, η Καναδή φοιτήτρια Ελίζα Λαμ.

Η Ελίζα ξεκίνησε το ταξίδι της, στις αρχές Ιανουαρίου του 2013, από το Βανκούβερ όπου έμενε και φοιτούσε, για την Καλιφόρνια, με τρομερή διάθεση για εξερεύνηση και περιπέτεια. Έτσι τουλάχιστον μετέφεραν οι φίλοι της και οι γονείς αλλά και οι αναγνώστες του λογαριασμού που είχε φτιάξει στο tumblr με όνομα «West Coast trip». Ταξίδευε μόνη της και πιστεύεται πως έκανε τη μεγαλύτερη απόσταση με λεωφορείο.

Οι αναρτήσεις της στο tumblr ήταν συνεχείς μέχρι τις 26 Ιανουαρίου όταν και έκανε τσεκ ιν στο ξενοδοχείο Cecil. Στις 31 του ίδιου μήνα ήταν προγραμματισμένο να φύγει από το ξενοδοχείο και να συνεχίσει το ταξίδι της για την Santa Cruz. Είχε καθημερινή επικοινωνία με την οικογένειά της αλλά εκείνη την ημέρα ήταν η τελευταία φορά που κάποιος την είδε ζωντανή ή ήρθε σε επαφή μαζί της.

Κάμερα ασφαλείας την «συνέλαβε» πριν εξαφανιστούν τα ίχνη της να συμπεριφέρεται αλλόκοτα, να κρύβεται τρομοκρατημένη στο ασανσέρ σαν κάποιος να την κυνηγάει, και να μιλά σε κάποιο ανύπαρκτο πρόσωπο.

Σύμφωνα με το βίντεο, η νεαρή κοπέλα μοιάζει να συμπεριφέρεται πολύ παράξενα. Αρχικά, μπαίνει στο ασανσέρ και αρχίζει να πιέζει όλα τα κουμπιά. Στη συνέχεια, περιμένει κάτι να συμβεί, αλλά, για κάποιο λόγο, η πόρτα του ασανσέρ δεν κλείνει. Αρχίζει να κοιτάζει γύρω της, σαν να περιμένει κάτι ή να κρύβεται από κάποιον. Στο 1:57 του βίντεο, τα χέρια της αρχίζουν να κινούνται πολύ παράξενα, ενώ, φαίνεται να μιλάει σε κάποιον, κάτι ή πολύ πιθανόν και σε τίποτα. Στη συνέχεια φεύγει. Τότε η πόρτα του ασανσέρ κλείνει και αρχίζει να λειτουργεί ξανά.
Πέρασαν αρκετές εβδομάδες μέχρι να βρεθεί το γυμνό άψυχο κορμί της 21χρονης κοπέλας. Το εντόπισαν υπάλληλοι μέσα στη δεξαμενή νερού του ξενοδοχείου μετά από παράπονα ενοίκων, ότι από τις βρύσες έτρεχε κάποιο υγρό με ασυνήθιστη γεύση και οσμή.
Οι δεξαμενές που βρέθηκε η Ελίζα
Άλλαξε όνομα, μοίρα;

Το ξενοδοχείο άλλαξε το όνομά του από Hotel Cecil σε «Stay on Main και προχωρά σε ανακαίνιση ύψους 100 εκατ. δολαρίων, ενώ προ διετίας το Δημοτικό Συμβούλιο του Λος Άντζελες το χαρακτήρισε «μνημείο» που αντιπροσωπεύει την αμερικανική βιομηχανία ενδιαιτήσεως των αρχών του περασμένου αιώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πελάτες κάνουν… ουρά για να μείνουν μια νύχτα στο στοιχειωμένο ξενοδοχείο!


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες