Σε συναγερμό τα νοσοκομεία της Αττικής – Τέλος οι διακομιδές ασθενών Covid-19 από όμορους νομούς - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, Φεβρουαρίου 27, 2021

Σε συναγερμό τα νοσοκομεία της Αττικής – Τέλος οι διακομιδές ασθενών Covid-19 από όμορους νομούς


Η προσωρινή παύση των διακομιδών αφορά τα νοσοκομεία της Χαλκίδας, της Θήβας, της Λιβαδειάς και της Κορίνθου
Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η απότομη αύξηση των εισαγωγών ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία της Αττικής, όπου έχει σημάνει συναγερμός.
Σημειώνεται πως οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, επιβαρύνθηκαν εντός της τελευταίας εβδομάδας σε ποσοστό περίπου 12%, ελαφρώς υψηλότερο από ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό αυξήθηκε σημαντικά στο επίπεδο περίπου των 300 ανά ημέρα.

Λόγω των παραπάνω αποφασίστηκε από την διοίκηση του ΕΚΑΒ η παύση των διακομιδών περιστατικών κορονοϊού σε νοσοκομεία της Αττικής από όμορους νομούς και εφόσον τα εκάστοτε περιστατικά μπορούν να αντιμετωπιστούν από τα τοπικά νοσοκομεία.
Η προσωρινή παύση των διακομιδών αφορά τα νοσοκομεία της Χαλκίδας, της Θήβας, της Λιβαδειάς και της Κορίνθου.
Παράλληλα, γνωστοποιείται ότι σε σοβαρά περιστατικά που απαιτείται η διακομιδή προς Υγειονομικό Σχηματισμό του λεκανοπεδίου Αττικής, η διακομιδή θα πραγματοποιείται μόνο κατόπιν ενημέρωσης και μόνο κατόπιν έγκρισής της.

Νωρίτερα σήμερα, ολοκληρώθηκε η επιχειρησιακή σύσκεψη όπου αποφασίστηκε η παραχώρηση περισσοτέρων κλινών ΜΕΘ (70) για τις ανάγκες των νοσοκομείων ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά περιστατικά κορονοϊού

Πιο συγκεκριμένα οι νέες ΜΕΘ που θα δοθούν για περιστατικά COVID-19 σε νοσοκομεία της Αττικής και οι οποίες ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στις 340:
12 κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»
9 κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα»
14 κλίνες ΜΕΘ στον τον Ερυθρό Σταυρό

Σημειώνεται ότι λόγω της κατάστασης, ήδη από χθες, έχουν τεθεί σε λειτουργία 15 νέες ΜΕΘ στα παραπάνω νοσοκομεία αλλά και σε Ερυθρό Σταυρό, ΚΑΤ, Αττικόν και Τζάνειο.Πηγή

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here