Εμβόλιο Pfizer παρενέργειες: Ερευνητές ζητούν την καθυστέρηση της δεύτερης δόσης - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021

Εμβόλιο Pfizer παρενέργειες: Ερευνητές ζητούν την καθυστέρηση της δεύτερης δόσης


Οι ερευνητές, Danuta Skowronski και Gaston De Serres, δήλωσαν ότι τα ευρήματά τους προέρχονται από τα έγγραφα της Pfizer που υποβλήθηκαν στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Αυτά τα ευρήματα ήταν επίσης παρόμοια με την αποτελεσματικότητα της πρώτης δόσης του 92,1% που αφορούν το εμβόλιο mRNA-1273 της Moderna Inc., τονίζουν οι Skowronski και De Serres στην επιστολή τους, που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine.

Προειδοποίησαν, μάλιστα, ότι μπορεί να υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τη διάρκεια της προστασίας με μία μόνο δόση, αλλά είπαν ότι η χορήγηση της δεύτερης δόσης ένα μήνα μετά την πρώτη παρείχε «λίγο πρόσθετο όφελος βραχυπρόθεσμα». «Δεδομένης της τρέχουσας έλλειψης εμβολίου, η αναβολή της δεύτερης δόσης είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας που, εάν αγνοηθεί, σίγουρα θα οδηγήσει σε χιλιάδες νοσηλείες και θανάτους που σχετίζονται με την COVID-19 αυτόν τον χειμώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες», προειδοποίησαν οι συγγραφείς.
Στην απάντησή της, η Pfizer είπε ότι δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί εναλλακτικά δοσολογικά σχήματα του εμβολίου της και ότι η απόφαση να γίνει αυτό εναπόκειται στις υγειονομικές αρχές. «Εμείς στην Pfizer πιστεύουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας για τις υγειονομικές αρχές να παρακολουθούν τα εφαρμοζόμενα εναλλακτικά προγράμματα δοσολογίας για να διασφαλίσουν ότι τα εμβόλια παρέχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες