Εκτυπώθηκε η πρώτη Ribeye μπριζόλα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021

Εκτυπώθηκε η πρώτη Ribeye μπριζόλα

Ισραηλινή εταιρεία start-up παρασκεύασε την πρώτη μπριζόλα Ribeye στον κόσμο χωρίς να έχει προηγηθεί σφαγή του ζώου εκτυπώνοντας ζωντανά κύτταρα



Η Aleph Farms «κατασκεύασε» μια μπριζόλα Ribeye χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της τρισδιάστατης «βιο-εκτύπωσης» πραγματικών κυττάρων αγελάδας – ένα επίτευγμα που ενισχύει τις φιλοδοξίες της ισραηλινής start-up να επεκταθεί στην «παραγωγή» και άλλων μερών βοείου κρέατος.


Η Aleph Farms σε συνεργασία με τη σχολή βιοϊατρικής μηχανικής του Τεχνολογικού Ινστιτούτου του Ισραήλ, παρασκεύασε την «πρώτη μπριζόλα Rib eye χωρίς σφαγή στον κόσμο», όπως αναφέρεται σε σημερινή της ανακοίνωση. Η εταιρεία χρησιμοποιεί την τεχνολογία της εκτύπωσης ζωντανών κυττάρων τα οποία επωάζει προκειμένου να διαφοροποιηθούν και να αποκτήσουν την υφή και τις ιδιότητες μιας μπριζόλας όπως την γνωρίζουμε.


«Με τη συγκεκριμένη μέθοδο ενσωματώνονται μυς και λίπος παρόμοια με το σφαγμένο αντίστοιχό του», ανακοίνωσε η Aleph Farms, προσθέτοντας ότι το προϊόν διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά «μιας νόστιμης τρυφερής, ζουμερής μπριζόλας Ribeye που θα αγοράζατε από τον χασάπη».


Παρότι στα σπάργανα η παραγωγή κρέατος στο εργαστήριο θα μπορούσε να παρέχει στους καταναλωτές τη γεύση και τις θρεπτικές ιδιότητες του βοείου κρέατος χωρίς να απαιτείται η σφαγή του ζώου. Η αυξανόμενη ζήτηση για εναλλακτικά κρέατα έχει αυξήσει τις πωλήσεις για μπιφτέκια και λουκάνικα που παρασκευάζονται τεχνητά («καλιεργούνται»).


Η Aleph Farms ανακοίνωσε ότι πλέον μπορεί να παράγει οποιοδήποτε είδος μπριζόλας και σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγή της για ποιοτικά προϊόντα κρέατος. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει πέρυσι τη συνεργασία της με τη Mitsubishi για να προμηθεύσει την Ιαπωνία με βόειο κρέας εργαστηρίου ενώ το 2019 η εταιρεία είχε αναπτύξει κύτταρα βοοειδών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.






Πηγή: https://www.newmoney.gr/roh/bloomberg/i-proti-3d-ektipomeni-rib-eye-brizola-ine-gegonos/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες