sms 13033: Αλλάζει ο κωδικός για τις αγορές σε καταστήματα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2021

sms 13033: Αλλάζει ο κωδικός για τις αγορές σε καταστήματα

Η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι στην «κορυφή» της ατζέντας της ελληνικής κυβέρνησης και η κατάχρηση των μηνυμάτων φέρνει αλλαγές.


Δύο είναι τα βασικά θέματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή την Ελλάδα και όλους τους πολίτες, η κακοκαιρία «Μήδεια», από τη μια, και ο κορωνοϊός, από την άλλη. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα σάρωσαν πολλές περιοχές της χώρας μας με πολλά σημεία να είναι χωρίς ρεύμα και νερό για μια ακόμη ημέρα, την ώρα που οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους.


Όμως, η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι στην «κορυφή» της ατζέντας της ελληνικής κυβέρνησης και σύμφωνα με πληροφορίες από το newsbomb, η κατάχρηση του sms φαίνεται πως φέρνει νέο κωδικό για τις αγορές, με τις πληροφορίες να μιλούν για νέο, διαφορετικό αριθμό.


Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, ένα από τα βασικά προβλήματα στη χρήση του 13033 είναι η αποστολή πολλών μηνυμάτων για αγορές με τον κωδικό 2. «Κόφτης» στα μηνύματα δεν υπάρχει και ακόμα και με τη μέθοδο του click away έχουν παρατηρηθεί διαρκείς παραβάσεις με συνεχόμενες αποστολές κωδικού 2 κάνοντας πολύωρη τη βόλτα των καταναλωτών στα καταστήματα.


Αυτό σημαίνει, σύμφωνα πάντα με ό,τι αναφέρει η ιστοσελίδα, πως η λύση που μελετά το κυβερνητικό… στρατόπεδο είναι η δημιουργία ενός εντελώς νέου αριθμού, διαφορετικού από αυτόν του 13033, για την αποστολή sms αποκλειστικά για αγορές. Στον νέο αυτόν κωδικό θα υπάρχει «κόφτης» ενός μηνύματος μόνο ανά ημέρα.


Ο καταναλωτής θα μπορεί δηλαδή, κάθε ημέρα να στέλνει μόνο ένα μήνυμα, αφού έχει επιλέξει το κατάστημα των αγορών του και θα έχει συγκεκριμένη ώρα να παραλάβει το προϊόν που αγόρασε, χωρίς να μπορεί να επαναλάβει τη διαδικασία μέχρι την επόμενη ημέρα.


Σκοπός του εξεταζόμενου μέτρου να καταπολεμηθεί ο συνωστισμός στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους του κέντρου και να υπάρχει χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις των καταναλωτών.


Σημειώνεται πως τα μηνύματα ξεκίνησαν να ισχύουν από τον περασμένο Μάρτιο και ο υπουργός τότε είχε διευκρινίσει ότι το μήνυμα στο 13033 είναι δωρεάν και οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι δεν κρατούν δεδομένα των πολιτών. «Τα δεδομένα αυτά διαγράφονται αυτομάτως. Χρησιμοποιούμε το SMS μόνο σαν απόκομμα αντί χαρτιού για να μπορεί ο κάθε πολίτης χρησιμοποιήσει την τεχνολογία».


Ενδεικτικά, οι έξι λόγοι για κατ΄εξαίρεση μετακίνηση είναι οι παρακάτω:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους
  3. Μετάβαση στην τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη
  5. Μετάβαση σε τελετή υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για την διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ατομικά ή ανά δύο άτομα.






Πηγή: https://www.pagenews.gr/2021/02/17/ellada/sms-13033-allazei-o-kodikos-gia-tis-agores-se-katastimata/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες