Εγκλωβισμένοι πεζοναύτες προσπαθούν να διαφύγουν από βυθιζόμενο ελικόπτερο – Πλάνα από άσκηση (video) - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Φεβρουαρίου 07, 2021

Εγκλωβισμένοι πεζοναύτες προσπαθούν να διαφύγουν από βυθιζόμενο ελικόπτερο – Πλάνα από άσκηση (video)


Εντυπωσιακά πλάνα δημοσίευσε το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ (USMC), από εκπαίδευση στρατιωτών σε σενάριο διαφυγής από βυθιζόμενο ελικόπτερο, μια από τις πιο απαιτητικές αλλά και δύσκολες ασκήσεις που οι στρατιώτες καλούνται να φέρουν εις πέρας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά και στο δημοσιευμένο βίντεο, οι Αμερικανοί Πεζοναύτες εκπαιδεύονται στους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν για να διαφύγουν σε περίπτωση που αεροπορικό μέσο είτε αυτό είναι ελικόπτερο είτε αεροσκάφος βυθιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου ένα μήνα, ελληνικές και αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν συνεκπαίδευση σε σενάριο διαφυγής από βυθισμένο ελικόπτερο το οποίο λέγεται «helo dunker».

Υπενθυμίζεται ότι η άσκηση αυτή είχε διεξαχθεί στο πλαίσιο ευρύτερης στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών, για την προώθηση και την βελτίωση της διαλειτουργικότητας σε αντίξοα περιβάλλοντα και πεδία επιχειρήσεων.

Δείτε πλάνα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες