Βόλος: Μεγάλη απάτη – Άρπαξαν 11.000 υποδυόμενοι τους τεχνικούς της… Microsoft - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Μαρτίου 19, 2021

Βόλος: Μεγάλη απάτη – Άρπαξαν 11.000 υποδυόμενοι τους τεχνικούς της… Microsoft


Δείτε πως άδειασαν τους λογαριασμούς δύο πολιτών
Θύματα επιτήδειων έπεσαν δύο πολίτες από το Βόλο, καθώς είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να αδειάζουν μετά από επικοινωνία με τους… τεχνικούς.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των πολιτών στην Αστυνομία, δέχθηκαν κλήση από το εξωτερικό και οι απατεώνες προσποιήθηκαν πως είναι τεχνικοί της Microsoft και ζήτησαν να από τους πολίτες να κατεβάσουν ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή τους, δήθεν για προστασία από κακόβουλα λογισμικά.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr,τα δύο θύματα τους πίστεψαν, αλλά αποδείχτηκε ότι κακόβουλα ήταν τα προγράμματα που κατέβασαν στον υπολογιστή τους, καθώς διαπίστωσαν ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους άδειασαν κατά πολύ.
Στη μια περίπτωση πήραν 8.000 € και στη δεύτερη 3.000 €, το πιθανότερο με απόσπαση των κωδικών από τα e-banking των δύο χρηστών.
Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική δικογραφία, που ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, που καλείται να εντοπίσει σε ποιόν ανήκουν τα σταθερά τηλέφωνα που έγιναν τα τηλεφωνήματα, αν μπορεί να εντοπίσει τους δράστες, αν όχι μέσω των τηλεφώνων, τότε ίσως μέσω των τραπεζικών λογαριασμών που μεταφέρθηκαν τα χρήματα των ανυποψίαστων ανθρώπων.
Το φαινόμενο της εξαπάτησης πολιτών από άτομα που τηλεφωνούν από το εξωτερικό και παριστάνουν τους τεχνικούς της Microsoft, έχει λάβει διαστάσεις λαίλαπας εδώ και καιρό και καθημερινά γίνονται ίσως και χιλιάδες τηλεφωνήματα από χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Σλοβενία, η Εσθονία κλπ., ψάχνοντας θύματα που θα κατεβάσουν στον υπολογιστή κακόβουλα λογισμικά ή θα τους δώσουν απομακρυσμένη πρόσβαση, με στόχο να υποκλέψουν κωδικούς και να τους αποσπάσουν χρήματα.Πηγή

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες