ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ : Αστυνομικοί πυροβολούν 13 φορές 15χρονο ενώ ετοιμαζεται να παραδοθεί - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Μαρτίου 12, 2021

ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ : Αστυνομικοί πυροβολούν 13 φορές 15χρονο ενώ ετοιμαζεται να παραδοθεί

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ με την υπόθεση του θανάτου του 15χρονου Στάβιαν Ροντρίγκεζ από αστυνομικούς στην Οκλαχόμα Σίτι.


  

Σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας αλλά και από τις κάμερες που φορούσαν οι αστυνομικοί φαίνεται να πυροβολούν συνολικά 13 φορές τον 15χρονο ενώ αυτός φαινόταν έτοιμος να παραδοθεί.


Ο Ροντρίζγκεζ ήταν ύποπτος για ληστεία σε κατάστημα σε πρατήριο υγρών καυσίμων όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην περιοχή.


«Δείξε μας τα χέρια σου. Κανείς δεν χρειάζεται να πάθει το παραμικρό» ακούγονται οι αστυνομικοί να φωνάζουν στον 15χρονο.


Ο 15χρονος φαίνεται τότε να βγαίνει από το κατάστημα έχοντας τα χέρια του ψηλά.


Στη συνέχεια ο Ροντρίγκεζ φαίνεται να κάνει αργές κινήσεις για να σηκώσει τη μπλούζα του προκειμένου να δείξει στους αστυνομικούς ότι θα αφήσει το όπλο που είχε περασμένο στη μέση του.


Η επόμενη κίνηση φαίνεται ότι ήταν η μοιραία για τον 15χρονο καθώς έβαλε τα χέρια του στην πίσω τσέπη του τζιν του με τους αστυνομικούς να του φωνάζουν «όχι» πριν να τον πυροβολήσουν.


Οι πέντε αστυνομικοί, ηλικίας 28 έως 34 ετών, που άνοιξαν πυρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.


Σύμφωνα με τον εισαγγελέα οι πέντε αστυνομικοί έδρασαν εκτός νόμου και σκότωσαν χωρίς να χρειάζεται τον Ροντρίγκεζ ενώ στη δικογραφία αναφέρεται ότι ο 15χρονος δεν είχε άλλο όπλο από αυτό που είχε αφήσει πριν να τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί.


Όπως αναφέρεται, μάλιστα, το αντικείμενο που προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών ήταν το… κινητό τηλέφωνο που είχε στην τσέπη του ο 15χρονος.


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ






Πηγή: https://www.newsbomb.gr/kosmos/video/1175917/vinteo-sok-apo-tis-hpa-astynomikoi-pyrovolisan-13-fores-enan-15xrono-eno-etoimazotan-na-paradothei
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες