Ελλάδα – Τουρκία: Στις 16 Μαρτίου ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021

Ελλάδα – Τουρκία: Στις 16 Μαρτίου ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών

Στις 16 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Αθήνα και Άγκυρα, κατέληξαν  σε συμφωνία και για διαβουλεύσεις σε πολιτικό επίπεδο, μεταξύ υπουργείων Εξωτερικών.


Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, την επομένη των διερευνητικών συνομιλιών, θα γίνουν και πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλή Δεμίρη και του τούρκου αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ.


Η συνεννόηση της Ελλάδας με την Αίγυπτο, αλλά και το φόρουμ του «ενεργειακού μπλοκ» της Ανατολικής Μεσογείου στο Κάιρο, προκαλούν εκνευρισμό στην Άγκυρα, η οποία μέσα σε λίγες μέρες είδε να διαψεύδονται οι προσδοκίες που είχε δημιουργήσει, ότι επίκειται έναρξη συνομιλιών Τουρκίας – Αιγύπτου για την υφαλοκρηπίδα.


Μετά το ταξίδι στη Λευκωσία για την πενταμερή η ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Τζέιν Λουτ βρέθηκε τετ α τετ με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.


-Τις εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησε η ΠτΔ με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο. Σε δήλωσή της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισήμανε «Υπάρχει ανάγκη για εξεύρεση συνολικής και συμπεφωνημένης λύσης του Κυπριακού Ζητήματος στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.»


Στον διπλωματικό Μαραθώνιο ο κ. Δένδιας μεταβαίνει την Πέμπτη στη Γενεύη όπου θα συναντηθεί με τον Ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ για τη Λιβύη ενόψει και της επαναλειτουργίας της Ελληνικής Πρεσβείας στην Τρίπολη.


Το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ στη Σούδα


Η Σαουδική Αραβία ανταποδίδει το άνοιγμα της Ελλάδας προς το Ριάντ και στέλνει έξι μαχητικά F-15, στη Σούδα.


Το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάρουερ κατευθυνόμενο προς την Αν. Μεσόγειο θα έχει σειρά εκπαιδεύσεων με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.


Ορισμένα από τα 90 F-18 που μεταφέρει θα συναντηθούν και πάλι- μετά τον περασμένο Ιούλιο- με τα Ελληνικά μαχητικά.






Πηγή: ΕΡΤ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες