Νεκρός 17χρονος από τσίμπημα Τσούχτρας (ΒΙΝΤΕΟ) - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Μαρτίου 07, 2021

Νεκρός 17χρονος από τσίμπημα Τσούχτρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι τσούχτρες Box ή κυβο-μέδουσες θεωρούνται το πιο δηλητηριώδες ζώο στους ωκεανούς.


Ένας έφηβος πέθανε, μια εβδομάδα μετά το τσίμπημα που δέχτηκε από μέδουσα, στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.


Σύμφωνα με το BBC, είναι το πρώτο θύμα τέτοιας τσούχτρας από το 2006. «Η κυβο-μέδουσα Chironex fleckeri είναι το μόνο ζώο που το δηλητήριό του σκοτώνει κλειδώνοντας την καρδιά σε κατάσταση συστολής» αναφέρει, χαρακτηριστικά, η Λίζα-Αν Γκέρσουιν, θαλάσσια βιολόγος, όπως μεταδίδει το ABC.


Στις 22 Φλεβάρη, ο νεαρός κολυμπούσε στην παραλία Πάτερσον Πόιντ, κοντά στη Μπαμάγκα της Αυστραλίας, όταν δέχτηκε το τσίμπημα της τσούχτρας.


Αμέσως, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όπου πέρασε μια εβδομάδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.


Να σημειωθεί ότι ο άτυχος νεαρός είναι το 79ο συνολικά θύμα μιας μέδουσας Chironex fleckeri.


Η μέδουσα Chironex fleckeri, είναι γνωστή και ως θαλάσσια σφήκα. Είναι ένα είδος εξαιρετικά δηλητηριώδους μέδουσας που βρίσκεται στα παράκτια ύδατα, από τη βόρεια Αυστραλία και τη Νέα Γουινέα έως τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ.


Έχει περιγραφεί ως «η πιο θανατηφόρα μέδουσα στον κόσμο», με τουλάχιστον 63 διαπιστωμένους θανάτους στην Αυστραλία, από το 1884.


Έχει πλοκάμια μήκους έως 3 μέτρα, καλυμμένα με εκατομμύρια μικροσκοπικά κεντριά, μέσα από τα οποία ρίχνουν το εξαιρετικά ισχυρό δηλητήριο. Το τσίμπημά τους συνήθως οδηγεί σε βασανιστικό πόνο και εάν η επιφάνεια του τσιμπήματος είναι μεγάλη, το θύμα που δεν κάνει θεραπεία μπορεί να πεθάνει σε δύο έως πέντε λεπτά. Η ποσότητα δηλητηρίου που έχει μόνο μία από αυτές τις μέδουσες, λέγεται ότι είναι αρκετή για να σκοτώσει 60 ενήλικες ανθρώπους.






Πηγή: https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1174358/tsoyxtra-dolofonos-17xronos-nekros-meta-apo-tsimpima-vid
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες